Hell RX – mer enn rallycross

HellRX er så mye mer enn bare rallycross. Arrangøren kaller det en folkefest – for det er nettopp det det er. Og hva er vel en folkefest uten en yrende camp full av liv og røre?

12.-14. august inntar det internasjonale rallycross-sirkuset Norge, Stjørdal og Hell. På Lånkebanen skal det kjøres om både EM- og VM-poeng. Garantert toipp underholdning for publikum.

I nærheten av konkurranseområdet, finner vi området som i konkurransehelgen er proppfull av campingbiler, bobiler, vogner, busser og telt. Her er det yrende med liv, og folk i alle aldre vandrer rundt, smilende fra øre til øre. Man kan jo ikke annet enn å være glad når man er her!

Vi tok en prat med Per Tore Aftret, som er med i teamet som driver campen, for Lånke idrettslag.

Hvordan blir campen i 2022?

-Det blir jo ganske likt som tidligere år, men etter årevis med pandemi, så regner vi med at det blir ekstra god stemning i år. Campen er også en sosial arena, der man møter masse trivelige folk, så dette gleder vi oss til!

Dere har jo et telt med matservering, hva fås kjøpt der i august?

-Her har vi salg av både mat og drikke. Vi selger hamburgere, pizza, baguetter, vaffel og kaffe. I tillegg til andre ting. Også har vi skjenkebevilling med øl og vin, om man får lyst på det!

Blir det noe underholdning på Campen i år?

-Det kan tenkes det kommer en trubadur til campen, da bruker det å bli ekstra god stemning i folk. Vi kan kalle det den beste stemninga i Trøndelag!

Hvordan er de sanitære fasilitetene?

-Vi har to sanitæranlegg, i tillegg til mobile toaletter som plasseres ut. Så her er det ordnede forhold til både toalettbesøk og for å ta seg en god dusj.

Lånke Idrettslag, som arrangerer HellRX camp, har et stort fokus på at det skal være sikkert og trygt for alle å bo der. Her finner man alltid vakter som passer på at alt går greit for seg, i tillegg til at avstanden mellom enhetene møter kravene til brannforskriftene.

-Det er viktig for oss at det føles trygt og godt på campen. Vi har aldri hatt noen hendelser med brann, da vi har forbud mot grilling, og vi har folk som passer på døgnet rundt, forteller Per Tore.

For å komme inn, og for å bo på campen, må man kjøpe helgepass til VM i rallycross. Så det er folk som er der i første rekke for å se rallycross, men som også ønsker å være sosial innimellom konkurransene. Vi er ikke en festival, men det kan jo bli litt festivalstemning også! Vi gleder oss veldig til vi får åpna området for folk i år! Forteller Per Tore videre. Og for å sikre seg de gode plassene, så er det lurt å være tidlig ute å bestille plass!

Lånkebanen og HellRX camp ligger like ved fylkesvei 705, bare 10 minutter fra Stjørdal, og 30 minutter fra Trondheim. Kommer du med fly eller kollektivt, går det transport til campen og området hele helgen. Campen åpner onsdag 10. august, og holder koken til konkurransene avsluttes søndag den 14.. HellRX-campen kan ikke forklares, den må oppleves! Så, vi sees vel på campen?

 

Priser 2022

Campingvogn/bobil m. Fortelt: 1800.-

Campingvogn/bobil: 1200.-

Buss/lastebil: 2000.-

Telt: 500.-

Pris for strøm (Engangssum) kr. 600

Avbestillingsforsikring (Engangssum) kr. 200.-

For mer informasjon, send en mail til camping@hellrx.com

Hell RX camp driftes av fotballgruppa i Lånke Idrettslag.

NB! Det kreves helgepass til HellRX for å bo på campingen.