HellRX 2021 blir tidenes VM-runde

VM Rallycross in Hell i Stjørdal, er normalt årets råeste motorsports-opplevelse i Norge. I år ble det dessverre avlysning på grunn av Korona-pandemien, menb arbeidet mot 2021 er i gang.

Nå er hovedkomiteen godt i gang med arbeidet for å lage tidenes VM-Runde på Lånkebanen. I samarbeid med erfarne lederne for de ulike områdene, planlegges alle detaljer som skal være på plass til arrangementet i 2021.

Årets hovedkomitee har lang og bred erfaring i VM Rallycross. Flere har vært med siden starten av WorldRX. “Vi hadde planlagt arrangementet i 2020 i detaljer, men på grunn av avlysningen av årets arrangement, får vi muligheten til å forbedre alle områdere ytterligere” sier Annette Tollefsen Jensen, som er daglig leder for HellRX for 3. året på rad.” Vi spurte om Jensen kunne utdype hvilke forbedringer som blir gjort dette året.

-Vi vil forbedre banen og fasilitetene for utøverne. Flere kantsteiner og sikkerhetsgjerder skal gjøre sikkerheten bedre, banen skal modifiseres noe og vi ser på muligheten for å bygge nytt tårn”, forteller hun.

-I tillegg jobber vi for å kjøre supernasjonal klasse i 2021. Og vi skal rigge banen og kurse mannskap med hensyn til el-biler, som skal være med i 2021. Disse bilene trenger lademuligheter og
mannskapet trenger kompetanse på redningsarbeid for disse bilene.

Vi spør komiteen om hvorfor VM Rallycross in Hell 2021 blir tidenes beste arrangement?
-Dersom det blir slik vi ønsker, vil vi ha flere konkurranseklasser enn noen gang tidligere. Det vil være nye klasser som er knyttet stor spenning til. Nysatsning fra FIA og internasjonale bilprodusenter er spennende, og bilprodusenter pusher på, slik at WorldRX skal bli et enda bedre arrangement, sier Paul Joar Overvik som er NK i Hovedkomiteen og ansvarlig for Arena.

 

-Alle frivillige er viktig og har også lang erfaring med dette arrangementet, dette gjør at vi blir bedre for hvert år” sier Tor Inge Overrein, sjef ytre sikkerhet.
-Flere store utøvere har kommet tilbake til WorldRX, hvor vi nevner spesielt Ken Block og Johan Kristofferson. Vi skal gjøre arrangementet så stort og komplett vi kan gjennom VM helga. Med et helgepass vil publikum oppleve vanvittig mye action på Lånkebanen under HellRX 2021,  sier Trine Gåre, organisasjonssekretær.

Billedtekst:
Hovedkomiteen for HellRX 2021, fra venstre Willy Fossen (Kiosksjef), Trine Gåre (organisasjonssekretær), Tore Kristoffersen (eventsjef), Annette Tollefsen Jensen (daglig
leder), Paul Joar Overvik (NK og sjef arena), Janne Marit Fossen (funksjonærsjef) og Tor Inge Overrein (sjef ytre sikkerhet).

Faktaboks
● VM Rallycross in Hell arrangeres for 7. året i 2021, på Lånkebanen i Stjørdal kommune.
● 2021 stiller e-biler på startstreken på Lånkebanen for første gang.
● VM Runden 2020 ble avlyst på grunn av Covid-19
● I 2019 hadde vi et publikumstall på 15.000,-
● I 2019 ble VM Rallycross in Hell rangert som 4. beste arrangement av alle 11
arrangementene i FIA World Rallycross.
● i 2019 hadde vi 103 media akkrediterte fra Norge og flere andre land, på Lånkebanen.