Helnorsk på Nürburgring

moller-gutta.jpgPå lørdag skal Møller Bil Motorsport igjen i aksjon i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring. Teamet er det eneste helnorske, og et team som utvikler unge talenter.

Møller Bil Motorsport har norske førere og norske mekanikere, men hevder seg likevel svært godt på tyskernes egen lekegrind; Nürburgring Nordschleife. I årets første løp gikk Audi-teamet helt til topps, og nå til helgen venter et nytt løp på den verdenskjente banen. Med sin Audi TT i Møller Bil blått er det en stor gjeng på rundt femten personer som forsvarer de norske fargene. I tillegg er det med rundt 40 gjester som fungerer som heiagjeng og mental støtte.

– Motorsport, og spesielt racing, er mye større i Tyskland enn i Norge, men vi hevder oss bra og viser gang på gang at vi kan lykkes i racing vi fra Norge også, sier teamsjef og sjåfør Håkon Schjærin.

Akkurat som i bilbutikkene og bilverkstedene er Møller Bil opptatt av å gi unge talenter muligheter og ansvar på racerbanen også. Teamet har fra starten av gitt noen av Norges største motorsportstalenter sjansen, og yngstemann på laget nå er Kenneth Østvold fra Ottestad. 22-åringen, som til daglig jobber som bilmekaniker, har i flere år vært kjent som en av Norges beste gokartførere. Han imponerte i det forrige løpet, hvor han nærmet seg rundetidene til sine to teamkamerater Håkon Schjærin og Atle Gulbrandsen.

Schjærin regnes for å være en av de sjåførene i verden med mest erfaring fra Nürburgring Nordschleife – uansett nasjon. 53-åringen, som til daglig er innehaver av Euronics på Flisa, er den nordmannen med flest runder på verdens lengste bane, og han har høstet store triumfer i sine snart 20 år som racerfører på denne banen.

Atle Gulbrandsen fra Hamar er inne i sin sjuende sesong i det tyske langdistansemesterskapet, og 32-åringen fra Hamar har vunnet flere løp på Nürburgring de siste årene. Atle, som også er en kjent TV-personlighet fra Formel 1 på kanaler som NRK, TV2 og Viasat, har erfaring fra blant annet amerikansk racing og ble også Norgesmester i racing i 2007.

– Vi har en veldig fin blanding av sjåfører med alt fra ungt talent til mye erfaring. Siden teamet startet har vi knapt nok hatt en eneste førerfeil, i tillegg til at vi alltid er blant de raskeste i vår klasse. Det er vi stolte av, og satser på å ta med oss videre. Vi deler oppriktig våre erfaringer med hverandre og siden vi har forskjellig personlighet så er det alltid noe å lære kjøremessig. Ikke minst er dette også en stor fordel når vi hele tiden videreutvikler bilen, sier Schjærin.

De tre sjåførene ratter det som er Norges råeste Audi TT. Bilen er fra 2008 og har en 2,0 liters turbomotor på rundt 350 hestekrefter og mer enn 400 Newtonmeter. Bilen veier bare 1080 kg, har giring på rattet og genererer flere hundre kg i marktrykk takket være vinger og aerodynamiske innretninger.

Lørdagens løp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife er årets nest siste, og varer i fire timer. I tillegg til de tre sjåførene har også mekanikerne fra Møller Bil en viktig jobb. Og som vanlig har Møller Bil Motorsport med seg fire gjestemekanikere fra Møller Bil, som skal debutere som racingmekanikere på verdens råeste racerbane.

– Vi har forsiktige målsettinger foran helgens løp, men vi vet at hvis vi klarer å unngå problemer så er vi blant de raskeste. Vi har imidlertid realistiske forventninger ettersom vi vet at vi verken har ressursene eller en så rask bil som våre tøffeste konkurrenter. Men på den annen side er det de færreste teamene som er så sultne som oss, så vi har klare ambisjoner om å være med å sette preg på løpet i vår klasse .

Lørdagens løp starter klokken 12.00 og kan følges direkte på www.vln.de

Løpet sendes også på den tyske TV-kanalen Sport1 (tidligere DSF) den 19. oktober klokken 17.30. For live oppdatering kan man også sende en tekstmelding med kodeordet «r4live» til 2077.