Henning kjører på Estering

H_Solberg_Citroen Monster
Til helgen er det klart for VM-runde nummer 9 i Rallycross, og nok en gang skal Henning Solberg kjøre en Citroën DS3 Supercar for Monster Energy World RX Team. Dette er tredje gang Henning er hentet inn som erstatter for Liam Doran for Monster Energy World RX Team, og optimistisk som alltid satser Henning på en plass på pallen.

– Om alt funker, så skal jeg helt klart være med å kjøre for seier! Etter turbo-ras i Frankrike garanterer teamet nå at bilen skal være helt perfekt, og da skal i hvert fall jeg gjøre mitt for en plass på pallen. Dessuten tror jeg banen passer meg bra, jeg kjørte faktisk Divisjon 1 der i 1995, selv om jeg ikke husker hvordan det gikk!

VM-runden i Tyskland er den tredje runden Henning kjører for Monster-teamet i år, og Henning er også blitt tilbudt å kjøre de tre gjenstående rundene. – Teamet har spurt om jeg kan kjøre resten av sesongen også, men jeg må først se hvordan det går med rally’n. Jeg har planer om å kjøre de tre neste WRC-rundene, men kjører gjerne rallycross også om jeg får det til!

Estering-banen ligger i byen Buxtehude, ikke langt fra Hamburg. Banen er sesongens korteste på kun 952 m, og med en topphastighet på 150km/t. Totalt står det hele 41 biler på startlisten i klassen for Supercars. Det kjøres to innledende heat lørdag fra kl 13:15. Heat 3 og 4 kjøres søndag fra kl 09:30, semifinaler fra kl 14:15, og finale kl 15:00.

Semi-finaler og finale kan følges live på Viasat Fotball søndag fra kl 14:00.