Henning kjører Rally Monte Carlo

H_Solberg_15_MC1
Henning Solberg er klar for årets første VM Rally, Rally Monte Carlo. Han stiller i en Ford Fiesta WRC sammen med kartleser Ilka Minor.

«Det er veldig deilig å kunne stille stil start i WRC og være med fra første løp, i fjor kom jeg ikke i gang før i Sverige», sier Henning. Som fortsatt skal kjøre Ford Fiesta WRC for Adapta Motorsport i tett samarbeid med M-sport, som drifter bilen. «Dette blir konseptet mitt i hele år, jeg vet det blir bra, og jeg gleder meg skikkelig», fortsetter han.

Rally Monte Carlo er en stor utfordring, kanskje den største i hele WRC serien, med skiftende forhold gjennom hele løpet. De aller fleste fartsetappene starter nede i en dal, går over en fjell topp, eller «colle» som franskmennene kaller det, opp mot 2500 meter, og ned igjen på andre siden. Da blir det skiftende forhold, med alle varianter; godt feste, snø og is på samme etappe. For ikke å snakke om at det er stupbratte skrenter og regelrette stup på siden av veien. Dette setter teamene store prøver.

«Jeg kjører med innsiden av hodet her, altså, kommer ikke til å være «idiot». Jeg skal i mål og plukke poeng», fortsetter han.

Henning er en av de mest erfarne førerne i toppen, og dette vil komme godt med.

Henning er en av 3 norske førere som alle vil kunne sette preg på løpet. De to andre er Mads Østberg som kjører DS3 WRC for Citroen Racing, og Andreas Mikkelsen som kjører Polo WRC for Volkswagen.
(Foto: M-Sport)