Henning klar for VM i Norge

henning_swe11_500.jpgHenning Solberg er klar for VM-rally i Norge. På overtid ble han påmeldt i Rally Sweden sammen med kartleser Ilka Minor.

Henning Solberg er påmeldt med en Ford Fiesta WRC, og dermed er det ikke mindre enn tre norske kandidater for seierspallen, alle i Ford. Petter Solberg og Mads Østberg er de to andre.

Det er nå totalt 54 førere påmeldt i løpet, og hele 19 WRC-biler. Fem Mini John Cooper Works, fem Citroën DS3 WRC og ni Ford Fiesta WRC.

Også feltet i S2000 er sterkt, med blant andre norske Andreas Mikkelsen, Marius Aasen og Eyvind Brynildsen.

Krysser grensen
Få har nok krysset grensen raskere til lands enn detdeltagerne i Rally Sweden vil ha når de inntar Norge fredag 10. februar. Løpets andre fartsetappe, Mitandersfors, starter i Sverige og har innkomst i Norge. Når den kommer inn i Norge skal det kjøres på deler av den kjente Varaldsskogen-etappen fra Rally Finnskog. På svensk side går etappen like utenfor husveggen på Petter Solbergs herregård. Etappen er totalt 27,07 km og det aller meste av etappen ligger på norsk jord.

SS3 og SS6 Opaker
Opaker-etappen ble en suksess under Rally Norway. Etappen har en sving ute på jordet ved Opaker Gård der det er fine publikumsmuligheter. Etappen er 20,17 km lang, og stater ved vei 210 på vestsiden av Glomma sør/vest for Kirkenær. Det kjøres på ganske smal e skogsveier enkelte steder, men det er også raske partier.

SS4 og SS7 Kirkenær
Etappen langs flomvollen mellom vei 20 og Glomma i Kirkenær med en kjempesuksess i Rally Norway. I 2007 var det 25 000 tilskuere på plass, og så mange har aldri tidligere eller senere vært samlet på Kirkenær. Veien det kjøres på faktisk bygd kun for rally, og var ganske gjengrodd før årets løp. Men en iherdig innsats av lokalbefolkningen gjorde at veien igejn ble klar for rally. Etappen er 7,1 km lang.

SS5 og SS8 Finnskogen
Også en klassiker fra Rally Norway. Ligger mellom Kirkenær og Svullrya. Kjøres fra nord mot sør, og starter ved Skasenden tett inntil vei 201. Etappen er 20,97 km lang. Det er fint for publikum i sørspissen av Frysjøen.

Service på Kongsvinger
Etter at Finnskogen er kjørt første gang er det remote service på Rådhusplassen i Kongsvinger sentrum. Det er en kjent rallyplass der start og mål i Rally Finnskog har vært mange ganger. På en remote service er det ikke mye man har mulighet til å gjøre. Kun små justeringer og reparasjoner samt dekkbytte.

Billetter og program til løpet kan kjøpes på Statoil-stasjoner, eller via internett www.rallysweden.com
Norske deltagere
I en femtedel av deltagerbilene i Rally Sweden sitter det nordmenn. Totalt 11 biler har norsk fører, og en har norsk kartleser og svensk fører under årets VM-løp som også kjøres i Norge.

Det er en sterk norsk kontingent i årets VM-rally på snø og is, og det viser at det gror godt i norsk rallysport. Vinnerkandidater både i WRC, S2000, gruppe N og R2 har vi også.

Petter Solberg (NOR)/Chris Patterson (GBR), Ford Fiesta WRC
Mads Østberg (NOR)/Jonas Andersson (SWE), Ford Fiesta WRC
Henning Solberg (NOR)/Ilka Minor (AUT), Ford Fiesta WRC
Andreas Mikkelsen (NOR)/Ola Fløene (NOR), Skoda Fabia S2000
Marius Aasen (NOR)/Veronica Engan (NOR), Ford Fiesta S2000
Eyvind Brynildsen (NOR)/Timo Alanne (FIN), Skoda Fabia S2000
Pontus Tidemand (SWE)/Jørgen Nordhagen (NOR), Skoda Fabia S2000
Anders Grøndal (NOR)/Trond Svendsen (NOR), Subaru Impreza (Gr. N)
Jim Roger Haugom (NOR)/Stig Rune Skjærmoen (NOR), Subaru Impreza (Gr.N)
Stein-Erik Brynildsen (NOR)/Vemund Leivestad (NOR), Mitsubishi Lancer Evo IX (Gr.N)
Frank Tore Larsen (NOR)/Torstein Eriksen (NOR), Ford Fiesta R2
Steve Røkland (NOR)/Kim Hjalmarsen (NOR), Ford Fiesta R2

FREDAG 10 FEBRUAR
SS 2 MITANDERSFORS kl. 08:04
SS 3 OPAKER 1 kl. 09:28
SS 4 KIRKENÆR 1 kl. 10:03
SS 5 FINNSKOGEN 1 kl 10:38
REMOTE SEVICE KONGSVINGER kl. 11:44
SS 6 OPAKER 2 kl. 12:48
SS 7 KIRKENÆR 2  kl. 13:23
SS 8 FINSSKOGEN 2 kl. 13:58
SS 9 TORSBY kl. 16:05
SS 10 KARLSTAD SUPER SPECIAL STAGE 2 kl 19:20