Henning på 5. plass i Tyrkia

henning_s_tyr_02_500.jpgHenning Solberg endte på 5. plass og Petter Solberg på 6. plass i Rally Tyrkia.

Henning var oppe på 2. plass etter første dag, og 4. plass etter andre dag, men på siste dag klarte han ikke å holde Dani Sordo bak seg. Det var kun sju sekunder som skilte dem foran dagens tre avslutningsetapper.

-Jeg er veldig godt fornøyd med 5. plass. Jeg er fornøyd med kjøringen min. Vi har hele tiden måttet ta hensyn til at dekkene skal holde på disse ekstreme forholdene, sier Henning Solberg. Han er spesielt fornøyd med fredagens etapper.

-Det var stort å vinne en etappe, og ligge på 2. plass bare ett skund bak Loeb. Vi måtte gjøre noen endringer på bilen foran andre dag, og da hadde jeg ikke den samme gode følelsen. Men vi klarte å holde Sordo bak oss i går, selv om han gikk forbi i dag. Det har vært en stor utfordring her med veldig vanskelige forhold, og derfor er jeg fornøyd med å ha vært oppe blant de fem beste hele tiden, og tidsmessig er vi også svært nærme de beste, sier Henning Solberg videre.

Petter Solberg klarte ikke å følge opp 2. plassen fra Hellas med Subarus nye bil, men var allikevel fornøyd.

-Selv om vi plasseringsmessig ikke klarte å følge opp innsatsen i Hellas, så har dette ikke på noen vært noe dårlig løp. Vi har fullført uten noen vesentlige problemer, og det var mye jevnere her enn i Hellas. På flere etapper hadde vi meget gode mellomtider, og på mange steder har vi vært raskere enn alle andre, sier Petter Solberg. Han var spesielt fornøyd med at den nye bilen igjen viste seg å være svært pålitelig.

-Bilen er svært holdbar og stabil. De to løpene vi har kjørt nå er av de tøffeste i VM-serien, og vi har lært mye. Vi vet akkurat på hvilke områder vi må jobbe med bilen for å forberede den ytterligere. Bilen har stort potensial, så nå er målet å få den til å være rask på alle typer fartsetapper og under alle forhold, sier Petter Solberg videre.

Petter Solberg lå på 6. plass i løpet allerede etter fredagens ni første fartsetapper. På lørdag var han oppe på 5. plass en stund, men falt tilbake til 6. plass igjen før dagen var avsluttet. Også gjennom søndagens tre avslutningsetapper holdt han seg på 6. plass.

Vinner av løpet ble finske Mikko Hirvonen. Han vant foran sin landsmann Jari-Mati Latvala. Franske Sebastien Loeb endte på 3. plass. Hirvonen tok også over VM-ledelsen fra Loeb etter sin seier.

Eyvind Brynildsen brøt på lørdag, og Andres Mikkelsen hadde mange problemer med motor på fredag og hadde problemer også siste dag. Men Andreas noterte noen imponerende etappetider.

Nå blir det et langt opphold i VM-serien. Neste VM-runde er Rally Finland, 31. juli til 3. august.

Resultat Rally Tyrkia
1. M Hirvonen/J Lehtinen, (SF), Ford Focus RS, 4t 42min 7,1sek
2. J-M Latvala/M Anttila,  (SF), Ford Focus RS, +7,9sek
3.  S Loeb/D Elena, (F),  Citroën C4, +25,7
4.  D Sordo/M Marti, (E), Citroën C4,  +2min 25,6sek
5. H Solberg/C Menkerud, (N), Ford Focus RS, +2.33,7
6. P Solberg/P Mills, (N/GB), Subaru Impreza +2.48,2
7. M Wilson/S Martin, (GB), Ford Focus RS, +4.24,2
8. C Rautenbach/D Senior, (ZIM/GB), Citroën C4, +7.46,7
9.  F Villagra/J Perez Companc, (ARG), Ford Focus RS, 9.34,1
10 B Clark/P Nagle, (GB), Ford Focus RS, +14.48,8

VM-stilling, førere, etter 8 av 15 runder
1. Mikko Hirvonen, 59
2. Sebastien Loeb, 56
3. Jari-Matti Latvala, 34
4. Chris Atkinson, 31
5. Dani Sordo, 30
6. Petter Solberg, 20
7. Gigi Galli, 17
8. Hening Solberg, 16
14. Andreas Mikkelsen, 4

Team
1. BP Ford Abu Dhabi, 99
2. Citroen Total, 90
3. Subaru 53
4. Stobart VK M-Sport, 41
5. Munchi’s Ford, 19
6. Suzuki, 10