Henning Solberg avsluttet på 6. plass

h_solb_gb_5_500.jpgHenning Solberg avsluttet årets VM-sesong med tredje beste tid på siste fartsetappe i Wales Rally. Med sin Ford Focus RS WRC endte han på 6. plass i løpet, og var godt fornøyd med sin egen innsats.

-Det ble et vanskelig løp. Mye dårlige veier, som ikke ga mye feste. Det var gjørmete og sleipt på nesten alle etappene, sier Henning Solberg

-Men jeg er fornøyd. Jeg føler at jeg tok i det jeg kunne, og når følelsen er god så kan jeg ikke klage.

Sjetteplass er det beste Henning Solberg har oppnådd i årets VM-serien. Til gjengjeld har han gjort det tre ganger, både i Sverige, Mexico og nå i Wales.

-Jeg hadde nok håpet å være litt nærmere de beste her, men motoren vår fungerte ikke helt perfekt. Min faste motoringeniør måtte reise hjem på grunn av dødsfall i familien, så vi klarte rett og slett ikke å finne feilen.
Uansett gjorde Henning et tappert forsøk på å bli historisk ved å vinne den aller siste fartsetappen med dagens generasjon WRC-biler. På den 8,1 km lange avslutningsetappen i Margam Park ga han absolutt alt.

-Jeg kjørte det jeg kunne og litt til. Tenkte det kunne være fint å avslutte med en etappeseier i denne bilen som har fulgt meg i mange år. Men dessverre satset også Dani Sordo og Jari-Matti Latvala på det samme.

Henning og hans belgiske kartleser Stephane Prevot endte 1,8 sekunder bak spanske Dani Sordo og 1,2 sekund bak Latvala. Sordo ble dermed vinner av siste etappe i dagens generasjon WRC-biler.

Henning Solberg var med blant de sju beste i årets sesongavslutning fra start. Fredagen ble en tøff dag for førerne. I regnvær ble veiene svært sleipe. Henning Solberg var på 7. plass ved da dagen var unnagjort og man kom til Cardiff for nattoppehold.

På lørdag forsvant Sebastien Ogier ut av løpet etter en avkjøring. Da var også veiene glatte, men det var ikke nedbør. Franskmannens sorti sendte Henning Solberg opp på 6. plass, og der ble han liggende til løpet var ferdig i ettermiddag.
-Det var lang avstand opp til 5. plass, og jeg hadde god margin ned til 7. plass, så det var i grunnen lite å kjøre for.

Ved siden av sin egen kjøring var selvfølgelig Henning også opptatt av lillebror Petters kamp om seier i Wales og VM-sølv.

– Petter har hatt en utrolig sesong som det står respekt av. Dessverre klarte han ikke å ta seieren her, men andreplass i helgen og VM-bronse sammenlagt er stort når man driver sitt eget private, sier Henning Solberg, som også gledet seg over god norsk laginnsats.

-Fire nordmenn blant de ti beste er ikke dårlig. Vi fikk markert oss bra her.

Det var franske Sebastien Loeb som vant løpet. Han hadde en spennende kamp med Petter Solberg, men den franske verdensmesteren avgjorde mot slutten av løpet. Til slutt var seiersmarginen 19,1 sekunder. På en 3. plass fulgte Jari-Matti Latvala.
Totalt ble det kjørt hele 20 fartsetapper på til sammen 350 km i løpet som hadde sin base i Cardiff.

Henning Solberg endte på en 8. plass sammenlagt i årets VM. Sebastien Loeb sikret sin 7. VM-tittel allerede under Rally Frankrike første helgen i oktober. Den finske Ford-føreren Jari-Matti Latvala tok sølvet, foran Petter Solberg.

-jeg har jo ikke kjørt alle VM-rundene med WRC-bil i år, så jeg er godt fornøyd med det jeg har oppnådd, sier Henning som kjørte Ford Fiesta S2000 i årets asfaltløp.

Neste år innledes VM med Rally Sweden, 10.-13. februar. Da blir det nye WRC-biler, mye like dagens S2000-biler men med 1600 ccm turbomotorer. Henning Solberg har allerede testen en Ford Fiesta WRC, og kan love at han skal stå på starstreken i Sverige i februar.

-Der skal jeg kjøre, men stort mer kan jeg ikke si om neste år enda. Det er en del detaljer som ikke er på plass ennå.

Resultater Wales Rally
1. S Loeb/D Elena, FRA/MC,Citroen C4, 3t 14min 54.0sek
2. P Solberg/C Patterson, NOR/GBR, Citroen C4, +19,1
3. J-M Latvala/M Anttila, FIN, Ford Focus RS , +1min 35,3sek
4. M Hirvonen/J Lehtinen, FIN, Ford Focus RS , +1.53,3
5. D Sordo/D Vallejo, ESP, Citroen C4, +2.12,2
6. H Solberg/S Prévot,NOR/BEL , Ford Focus RS, +6.26,5
7. M Wilson/S Martin,GBR,Ford Focus RS, +8.37,8
8. K Räikkönen/K Lindström, FIN, Citroën C4, 10.27,9
9. M Østberg/J Andersson, NOR/SWE, Subaru Impreza, +12.13,7
10. A Mikkelsen/O Fløene, NOR, Skoda Fabia S2000, +14.01,2

Poengstilling WRC

1. Sebastien Loeb, Frankrike 276
2. Jari-Matti Latvala, Finland 171
3. Petter Solberg, Norge 169
4. Sebastien Ogier, Frankrike 167
5. Dani Sordo, Spania 150
6. Mikko Hirvonen, Finland 126
7. Matthew Wilson, Storbritannia, 74
8. Henning Solberg, Norge, 45
9. Frederico Villagra, Argentina, 36
10. Kimi Räikkönen, Finland, 25
Poengstilling Team
1. Citroen Total, 456
2. BP Ford Abu Dhabi, 337
3. Citroen Junior, 217
4. Stobart M-Sport Ford, 176
5. Munchi’s Ford, 58