Henning Solberg fra krasj til test av Ford Fiesta WRC

henning_s_fin_10_4_500.jpgHenning Solberg reiser rett fra Rally Finland til Frankrike. Der skal han foreta viktig testing for Ford i utviklingen av den helt nye Fiesta RS WRC som skal brukes i VM neste år.

Henning Solberg og kartleser Ilka Minor lå på en sterk 5. plass og var bare 29 sekunder bak løpets leder Jari-Matti Latvala før de krasjet ut av dagens VM-runde i Finland på den åttende fartsetappen.

-Jeg var veldig uheldig. En liten miss som fikk fatalt utfall. Men det går så fort her og det er så små marginer at slikt kan skje. Ekstra synd var det ettersom det gikk så bra før dette skjedde. De to etappene før vi krasjet var jeg svært godt fornøyd med og jeg hadde kjørt meg inn blant de fem beste, sier Henning Solberg.

Han kjørte inn til tredje beste tid både på 6. og 7. fartsetappe, og lå 1,9 sekund foran VM-lederen Sebastien Loeb i sammendraget da uhellet inntraff. Han kom utenfor veien og krasjet bilen inn i den finske skogen. Det var en kraftig smell, og selv om Henning Solberg kom uskadd fra det hele var han preget av smellen.
-Jeg ønsker ikke å bruke for mye tid og energi på å reflektere på uhellet. Jeg tar heller med meg det positive herfra. Vi hadde et perfekt oppsett på bilen, og jeg storkoste meg bak rattet. Nå ser jeg fremover mot neste løp, sier Henning Solberg.

Dessverre fikk Hennings Ford Focus RS WRC så store skader at han ikke kan fortsette det finske VM-løpet. Men han blir ikke arbeidsledig lenge. Han reiser til Frankrike like over helgen for å være en av to testførere når Fords VM-team M-Sport skal ha en omfattende seks dagers test av neste års WRC-bil, både på grus og asfalt.

Som kjent blir det helt nytt regelverk for WRC-biler neste år. De vil bli basert på dagens S2000-biler, men de vil få en 1600 ccm turbomotor og ikke en toliters motor uten turbo slik S2000-bilene har.

Henning Solberg kjørte en Ford Fiesta S2000 i forrige VM-runde i Bulgaria, og han skal kjøre samme bil i neste runde på asfalt i Tyskland 20.-22. august. Han skal kjøre Fiestaen også i asfaltløpene i Spania og Frankrike i høst.

-Det er en fantastisk bil, så jeg har stor tro på at den vil bli en suksess neste år, sier Henning Solberg.

Etter første dag av Rally Finland er det Ford-føreren Jari-Matti Latvala som leder. Han er 9,1 sekunder foran Petter Solberg etter at løpet 11 av i alt 19 fartsetapper er unnagjort. Løpet avsluttes i morgen kveld.

Neste VM-runder er Rally Tyskland 20.-22. august. Det er et asfaltløp og der vil Henning Solberg igjen kjøre en Ford Fiesta S2000.
Resultater Rally Finland etter første dag
1. Jari-Matti Latvala/ Miikka Anttila (SF), Ford Focus WRC, 1t 10min 30,7sek
2. Petter Solberg/Chris Patterson (N/GB), Citroën C4 WRC, +9,1sek
3. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (F), Citroën C4 WRC,+21,8
4. Sebastien Loeb/Daniel Elena (F), Citroën C4 WRC, +32,0
5. Dani Sordo/Marc Marti (E), Citroën C4 WRC, +43,7
11. Mads Østberg/Jonas Andersson, (N/S), Subaru Impreza WRC, +4.31,2
28. Anders Grøndal/Veronica Engan (N/N), Subaru Impreza Gr.N, +9.25,3

Rally Finland på Viasat Motor
Lørdag 31. juli kl. 21.30: Dag 2. Sendes på Viasat Motor
Søndag 1. august kl. 17.00: Høydepunkter. Sendes på Viasat Motor