Henning Solberg gleder seg

bjerkeracet_500.jpgOpprømt av suksessen i Rally Tyrkia, gleder Henning Solberg seg stort til å vise seg frem for det norske publikummet i torsdagens dueller på Bjerke Travbane i Oslo.

Bjerkeracet 2008 blir en gedigen oppvisning i hestekrefter, brede sladder og motorbrøl fra viltre hester under bilenes panser og ikke på egne bein denne kvelden. Henning Solberg skal kjøre en skikkelig rallycross divisjon 1-bilo for første gang. En Ford Fiesta med firehjulsdrift og 600 HK. Ikke rart han gleder seg.

-Jeg er jo litt spent, men det er klart jeg gleder meg. Detter er livet mitt, og når jeg får kjøre en ny bil med så mange hestekrefter kribler det litt ekstra, sier Henning Solberg. En av hans konkurrenter blir hans egen italienske teamkollega i rally, Gigi Galli. Han skal også kjøre en rallycross-Fiesta.

-Han skal få bank. Kan jo ikke la meg slå på hjemmebane. Men uansett kan jeg garantere at både Gigi og jeg vil gi publikum full valuta. Med så mange hestekrefter vil vi nok ligger mer på tvers enn på langs rundt banen her, gliste Henning da han i dag tok traseen på Bjerkebanen i nærmere øyesyn. Henning har også alliert seg med lillebror Petter Solberg. Petter kommer for å heie på storebror, og for å treffe det norske publikummet.

Henning Solberg og Gigi Galli skal blant annet møte de norske rallycross-stjernene Sverre Isachsen, Guttorm Lindefjell og Morten Bermingrud til duell. De kjører to og to mot hverandre etter utslagningsmetoden. Til slutt står to tilbake i en superfinale.

Også de norske rallyessene Mads Østberg og Andreas Mikkelsen stiller til start i WRC-klassene. Det gjør også Anders Grøndal og Christian August Selmer. Interessante utfordrere her er Anders Kjær i en Skoda Fabia og svenske Patrik Sandel, også han i Skoda Fabia.

-Jeg håper vi får tilbake den gode gamle Bjerkstemningen på torsdag. På 60-tallet var det stort med torsdagsløp for biler og motorsykler på travarenaen, og fullpakket med publikum. Det er noe vi skal gjenskape, og blant tilskuerne vil også rekordholderen rundt banen, Trond Schea, være, sier initiativtager og arrangementleder Per Christian Håvødegård. Han samarbeider med Ford-forhandleren RøhneSelmer og NAF Motorsport Oslo om arrangementet.

Totalt skal 34 håndplukkede fører stiller til start i et komprimert og publikumsvennlig bilrace. Det blir en blanding av Rallycross og Rallybiler.

NRK2 vil ha egen sending fra Bjerkeracet samme kveld, torsdag klokken 22.05.

Portene åpner kl. 15.00

Første treningsomgang kl. 16.00

Offisiell åpning kl. 18.00