Henning Solberg godt fornøyd

henning_s_jpn_2010_3_500.jpgHenning Solberg tok sin første etappeseier for sesongen, og var godt fornøyd med sin innsats Rally Japan i helgen. Til tross for enkelte småproblemer endte han på en 7. plass med sin Ford Focus RS WRC.

Da Henning Solberg kjørte raskest av alle på den femte fartsetappen på fredag var det hans første etappeseier siden Rally Portugal i fjor.

-Det smakte selvfølgelig godt med en etappeseier, men vi tapte mye tid på de lengre etappene på fredag. Vi slet med å finne rette innstillinger både på fredag og lørdag, men når vi fikk orden på støtdemperne gikk det bra på dagens avslutningsetapper. Jeg er fornøyd, og mener jeg får maksimalt ut av bilen. Vi har tross alt ikke de siste oppdateringer på vår bil slik fabrikksførerne har, sier Henning Solberg, som er sliten av både kjøringen og mye oppstyr i Japan.

-Rally er populært her, og det er veldig mye folk, mas og oppstyr. Egentlig bare morsomt, men jeg føler jeg er sliten nå.
Henning Solberg og hans østerrikske kartleser Ilka Minor lå på en 7. plass i løpet helt fra de første fartsetappene på fredag og til målgang i Sapporo tidlig i dag norsk tid. Lillebror Petter Solberg endte på en fantastisk andreplass, etter å ha ledet løpet foran søndagens siste fartsetapper, og han imponerte storebror.
-Det var utrolig bra av Petter. Det skal ikke la seg gjøre for en med privat team å vinne en VM-runde, så det står stor respekt av å være så nær, sier Henning Solberg.
Det var franske Sebastien Ogier som vant løpet, og som dermed tok sin andre VM-seier. Han var kun 15,7 sekunder foran Petter Solberg i mål.
Totalt ble det kjørt hele 26 fartsetapper på til sammen 305 km.

Henning Solberg klartret til en 8. plass sammenlagt i VM etter Rally Japan som var årets 10. VM-runde. Det er fortsatt Sebastien Loeb som leder, foran Sebastien Ogier og den finske Ford-føreren Jari-Matti Latvala.

Neste VM-runde er på asfalt i Frankrike første helgen i oktober. Da kjører Henning Solberg igjen en Ford Fiesta i S2000-klassen.