Henning Solberg i nytt VM-løp

H_Solberg_Citroen Monster
Til helgen setter Henning Solberg seg nok en gang bak rattet i en Citroën DS3 Supercar for Monster Energy World RX Team. Denne gang i Frankrike, nærmere bestemt i byen Lohéac, Bretagne, også kjent som rallycrossens hjemmebane i Frankrike.

Henning Solberg:
– Syns det er kjempemorsomt at jeg har fått enda en sjanse til å kjøre for Monster Energy World RX Team! Jeg kom helt til semifinalen i Canada, og forhåpentlig vis klarer vi å styre unna tekniske problemer i Frankrike. Jeg kjørte på Loéhac i fjor, og da ledet jeg foran Sebastien Loeb  helt til jeg måtte bryte i semifinalen. Liker banen i Frankrike godt, og jeg vet jeg har et profesjonelt team i ryggen og en glimrende bil – så målsettingen er selvfølgelig en plass på pallen!

Henning ble hentet inn av Monster Energy World RX Team før VM-runden i Canada i august i år, og kjørte greit gjennom 4 kvalifiseringsrunder, før tekniske problemer gjorde at det ble problem i semifinalen. Henning kjører i samme team som franskmannen Davy Jeanney, og er hentet inn som erstatter for Liam Doran.

Banen i Lohéac er 1088 meter lang og består av 67% grus. Totalt er det 37 biler på startlisten i den råeste klassen Supercars. Trening starter lørdag morgen, og 2 kvalifiseringsheat kjøres lørdag ettermiddag. Søndag fortsetter med de to siste kvalifiseringsheatene, før semifinale og finale kjøres søndag ettermiddag.

På TV
Det er sendinger på Viasat Sport søndag fra kl 14:00 og på Viasat Motor fra kl 17:00