Henning Solberg kjører fire VM-løp i Fiesta S2000

ford-fiesta-s2000_500.jpgHenning Solberg og hans kartleser Ilka Minor vil kjøre de fire asfaltløpene som gjenstår i årets VM-sesong i en Ford Fiesta S2000 for Stobart M-Sport Ford med full support fra Expert.

Solberg og Minor får sin debut med den nye Ford Fiesta S2000 i Rally Bulgaria andre helgen i juli. De skal også kjøre de tre løpene i Tyskland, Frankrike og Spania med samme bil. I de gjenstående grusløpene skal duoen fortsatt kjøre en Ford Focus RS WRC.

-Jeg har hørt så mye bra om den nye Ford Fiesta S2000 så langt, så jeg ser frem til å kjøre bilen i Bulgaria. Det skal bli interessant å se hvordan bilen er i forhold til en WRC-bil, og jeg håper jeg kan gi M-Sport noen verdifulle tilbakemeldinger som kan brukes i den videre utviklingen av bilen. Bulgaria er et nytt VM-løp, noe som gir alle de samme mulighetene. Ny bil i et nytt løp gjør det ekstra spennende for meg. Det er en fin mulighet for meg til å få en smak av S2000 og jeg gleder meg til å få denne erfaringen, sier Henning Solberg.

-Det er en god nyhet at vi har fått på plass et opplegg som gjør at Henning skal kjøre de fire VM-rundene på asfalt i en Ford Fiesta S2000. Bilen er plattformen for neste generasjons WRC-bil, og dette gir Henning en mulighet til å være forberedt til neste år, og kunne være med på utviklingen av bilen. Vi ser frem til å få Hennings tilbakemeldinger spesielt på sammenligningen med dagens WRC-bil, sier M-Sports teamsjef Malcolm Wilson.

Henning Solberg og Ilka Minor kjørre følgende løp med Ford Fiesta S2000:
9-11. juli: Rally Bulgaria
19-22. august: Rally Tyskland
1-3. oktober: Rally Frankrike
22-24. oktober: Rally Spania