Henning Solberg kjører miljørally

henning_mats.jpgDa Zero Emission Rally 2010 startet fra Rådhusplassen i Oslo i ettermiddag var KNAs bilsportsprofiler Henning Solberg og Mats Lysen blant deltagerne i hver sin elbil.

Årets utgave av rally for nullutslippsbiler fra Oslo til Stavanger innledes med en slalåmkonkurranse på sjøsiden av Oslo Rådhus mandag ettermiddag. Flere profilerte bilsportsutøvere deltar, og blant dem de to KNA-profilene Henning Solberg og Mats Lysen. Henning Solberg kommer direkte fra Rally Tyskland der han kjørte i mål i går ettermiddag, mens unge Mats Lysen (18) kjemper i toppen av rallycross-EM om dagen.

Men nå har begge byttet ut sine Ford racerbiler med miljøvennlige elbiler for å delta i Zero Emission Rally som arrangeres av Zero, Norges Bilsportforbund og KNA.
Henning Solberg deltok i løpet også i fjor, da i en hydrogendrevent Ford Focus. I år skal han kjøre en elbil for Team KNA. Også Mats Lysen kjører en elektrisk bil, for Eidsiva Energi.

– Jeg har i hele livet vært opptatt av biler og tekniske løsninger, og det som skjer i bilbransjen når det gjelder miljø og klima er spennende. Jeg synes derfor det var veldig interessant å være med på løpet i fjor, og jeg gleder meg også til å kjøre i år. At vi kan bruke et rally som utstillingsvindu for de løsningene som vi vil se mer av fremtiden er flott, sier Henning Solberg. Han skal kjøre dagens bilslalåm og morgendagens etappe fra Oslo til Risør. Da skal han ha med seg sin tidligere kartleser Cato Menkerud i høyrestolen. I Risør overlater de bilen til en annen KNA-profil, Stian Paulsen. Paulsen som normalt kjører baneracing ute i Europa skal ha med seg KNAs president Erik Hillesund som kartleser på veien mot Stavanger.

-Det er mange som meg, ungdom med stor interesse for bil. Da er det viktig for meg å gripe de sjansene som finnes for å lære om ny og mer miljøvennlig teknologi, sier Mats Lysen.
-I rallycross er det viktig med mest mulig energi i bilen fra start til mål, i Zerorally er det motsatt, og det ser jeg frem til å lære mer omfortsetter en entusiastisk Mats Lysen.

Zero Emission Rally besøker en rekke byer på sin vei til Stavanger der det er målgang torsdag kveld. Underveis skal det kjøres både slalåm, bakkeløp og på gokartbaner. I tillegg er det etapper som skal kjøres på idealtid.
henning.jpg

1-0 til Henning
Zero Rally er også en kamp mellom rallyprofilene Henning Solberg og Mads Østberg og mellom KNA og NAF. Etter dagens autoslalåm er det 1-0 til KNA og Henning Solberg. Han var raskest, 0,2 sekund foran Mads Østberg.
 
-Utklassing, mente Henning.
 
-Jeg var raskere men fikk to sekunders tillegg for kjegleberøring, parerte Mads Østberg.
 
-Det viser at du kjørte fort. Du hadde ikke kontroll, gliste Henning Solberg med stor selvtillit foran morgendagens bakkeløp i Korketrekkeren ved Langgangen og kjøring på gokartbane ved Larvik.