Henning Solberg kjører for ny seier

hs_fra_04_500.jpgHenning Solberg kjører for en ny seier i S2000-klassen når han igjen setter seg bak rattet i sin Ford Fiesta S2000 i Rally Spania denne helgen. Også i Spania har han belgiske Stephane Prevot ved sin side.

Henning Solberg måtte i all hast skaffe seg ny kartleser etter at Ilka Minor ble skadet like før forrige VM-runde, Rally Frankrike. Rutinerte Stephane Prevot fra Belgia steppet inn, og sammen vant de S2000-klassen på de franske asfaltveiene. Nå er det nye utfordringer, og i Spania skal de kjøre fartsetapper som har en blanding av både asfalt og grus som underlag.

-Det blir noe nytt for meg. Jeg har aldri kjørt Fiestaen på etapper med både grus og asfalt. Men det føltes nesten som det var grus enkelte steder i Frankrike, så jeg ser ikke på underlaget som noe problem for oss, sier Henning Solberg. I tillegg til å vinne S2000-klassen kjørte han også in til en sterk 9. plass totalt i Rally Frankrike.

-Rally Frankrike var et fantastisk løp for oss. Vi hadde ingen problemer, og denne bilen blir bare bedre og bedre for hver gang jeg kjører den. Det blir spennende å se hvordan det vil gå i Spania, for det er et løp jeg har slitt med når jeg har kjørt WRC-bil der. De rene asfaltetappene er veldig raske, og hvordan det vil bli på første dag med blanding av asfalt og grus blir spennende å se, mener Henning Solberg.

Den største utfordringen for førerne vil bli den 36 km lange SS1 og SS4 der det er tre seksjoner med grus og to seksjoner med asfalt på en og samme etappe. Det er første gang siden Sanremo Rally i 1996 at det kjøres et VM-løp med en blanding av grus og asfalt-etapper.

Rally Spania er årets nest siste VM-runde. Løpet teller ikke med i VM for S2000-biler (SWRC), men VM-leder og hjemmefavoritt Xavier Pons stiller også i en Ford Fiesta S2000. Dermed vil det ikke mangle konkurranse for Henning Solberg.

-Det er ikke mange deltagere i klassen her, men Pons vil helt klart bli en hard nøtt. Jeg skal som vanlig kjøre for fullt men det er også viktig for oss å komme til mål. En plass blant de ti beste totalt er et helt klart mål, sier Henning Solberg som for første gang i år vil ha et nyutviklet eksosanlegg på sin bil.

Rally Spania kjøres i Tarragona og Costa Daurada-regioene i Katalonia. Løpets base er i Salou, en times biltur fra Barcelona. Løpet har startseremoni i Salou på torsdag kveld, mens første fartsetappe kjøres fredag morgen. Det skal ikke kjøres flere enn 16 fartsetapper i løpet, men to er altså 36 km hver, mens det på søndag skal kjøres to rene asfaltetapper som er 42 km lange. Totalt er de 16 etappene 344,88 km.

Henning Solberg ligger på en 9. plass sammenlagt i VM etter 11 runder. Det er Sebastien Loeb som leder, og som allerede har sikret seg årets VM-tittel. Sebastien Ogier ligger på andreplass fulgt av den finske Ford-føreren Jari-Matti Latvala.

Rally Spania er årets neste siste VM-runde. I avslutningsløpet, Rally Wales, vil Henning Solberg være tilbake i en Ford Focus RS WRC. Også da med Stephane Prevot som kartleser.