Henning Solberg klar for Rally Portugal

ilka_henning_500.jpgHenning Solberg og kartleser Ilka Minor er tilbake i Europa, og klare til start i Rally Portugal denne helgen. Grusløpet på Algarve-kysten er årets sjette VM-runde for Ford-duoen.

Henning Solberg har vært forfulgt av uhell og problemer i de siste VM-rundene. I forrige runde i New Zealand slet han med å finne den rette balansen i bilen, men endte allikevel på en 7. plass. Nå håper han problemene skal være sortert vekk, og at det kan bli et bra resultat i Portugal.

-Rally Portugal er et løp jeg liker. Vi ledet her etter den første etappen i fjor, og endte til slutt på en femteplass. Jeg håper vi skal være kvitt alle problemer med bilen nå, slik at vi kan prestere et like godt resultat i år, sier Henning Solberg. Han vant både åpningsetappen og avslutningsetappen i Portugal i fjor med sin Ford Focus RS WRC.
Henning Solberg har så langt i år kjørt inn til 6. plass både i Sverige og Mexico, mens det ble 9. plass i Jordan, 25. plass i Tyrkia og 7. plass i New Zealand. Han ligger på en 8. plass sammenlagt i VM etter de fem første rundene.
Portugal er et land med lange tradisjoner i rallysammenheng. Rally Portugal hadde VM-status allerede i 1973. I år har løpet samlet flest deltagere så langt i årets VM-serien med 75 startende fra hele 33 forskjellige nasjoner.

Interessen for rally er stor i Portugal og årets VM-arrangement ble innledet allerede sist helg med en oppvisning i gatene i Porto der mer enn 40 000 tilskuere møtte frem for å se noen av VM-førerne i aksjon.

Like mange er ventet til torsdagens åpningsseremoni på og ved Algarve stadion. Der kjøres løpets første fartsetappe med to og to biler mot hverandre inne på stadion. Ved Algarve stadion er også løpets serviceplass.

Totalt skal det kjøres 18 fartsetapper i løpet, og disse er til sammen på 355,32 km. Alle etappene kjøres på grus, og etter at det har vært varmt og tørt i området ved Algarve og Alentego i det siste ventes det mye støv på etappene i dette området. Noe bedre på etappene som kjøres i fjellene over det populære turiststedet Faro.

-Løpet har noen fantastiske etapper, men støv kan gjøre det problematisk enkelte steder. Vi er også forberedt på at det kan bli svært varmt inne i bilen. Uansett vil jeg gjøre mitt beste for å sikre både meg selv og teamet VM-poeng, sier Henning Solberg.

Det var Sebastien Loeb fra Frankrike som vant Rally Portugal i fjor. Det er også Loeb som leder årets VM etter fem runde, fulgt av de finske Ford-førerne Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen.