Henning Solberg tilbake i Rally-VM

H_Solberg_14_Swe1
Henning Solberg er klar for sitt første rally på et år, og møter sin egen stesønn i helgens Rally Sverige.

– Nå har jeg riktignok ikke kjørt rally på et år, men alt kan skje og jeg liker dette løpet godt. Hvis alt klaffer kan jeg ende på pallen, sier en optimistisk Henning Solberg før starten av årets andre VM-runde i rally.

Sist storebror Solberg kjørte rally var under Rally Sverige i fjor. I mellomtiden har han gjort noen gjesteopptredener i rallycross, men nå er han tilbake der han liker seg aller best; i en Ford Fiesta WRC for Team Skruvat.no med østerrikske Ilka Minor som kartleser.

– Jeg er den eneste av WRC-førerne som kjører med Pirelli-dekk, og det kan være til min fordel. Jeg valgte Pirelli rett og slett fordi jeg har god erfaring med disse dekkene fra tidligere, forklarer 41-åringen, som kjørte inn til den fjerde beste tiden på onsdagens shakedown.

Familieduell

En av Henning Solbergs konkurrenter i helgen er hans stesønn Pontus Tiedemand fra Sverige, og det er stor prestisje å bli best i familien.

– Nå har Pontus kjørt mye mer enn meg i det siste, men jeg er jo en gammel ringrev, så vi får se hvordan det går. Jeg er imidlertid litt usikker på hvem kona mi Maud heier mest på, ler Henning.

Rally Sverige består av 15 fartsprøver, og den første er en publikumsetappe i Karlstad onsdag kveld. Torsdag kjøres det også fire fartsprøver på Kirkenær og Finnskogen i Norge, før sirkuset tar turen over grensen igjen. Løpet avsluttes lørdag.

– I tillegg til at jeg har høye ambisjoner på egne vegne tror jeg det blir en bra norsk helg. Både Mads Østberg og Andreas Mikkelsen kjører fort om dagen.

Skal kjøre enten rally eller rallycross

Hva Henning Solberg skal gjøre resten av sesongen er fortsatt ikke bestemt, men han regner med å ta en avgjørelse i løpet av neste uke.

– Jeg har et ganske bra budsjett per i dag, og har sagt at jeg skal kjøre minst åtte VM-runder denne sesongen. Men om det blir åtte VM-runder i rally eller rallycross avhenger av budsjettet. Jeg har mest lyst til å kjøre rally, men da trenger jeg et større budsjett enn jeg har i dag.

Skulle Henning velge å satse på rallycross har han to alternativer når det kommer til bil.

– Et alternativ er å kjøre med den Saab’en jeg kjørte noen løp med i fjor. Et annet alternativ er å kjøre med Ford’en som Sverre Isachsen ble Europamester med tre år på rad, og som er en av de beste rallycrossbilene på markedet. Sverre hjalp meg under den svenske EM-runden i rallycross i fjor, og det kan være aktuelt å se på et videre samarbeid.

Skulle Henning Solberg velge å satse på rallycross denne sesongen vil han i så fall bli en av konkurrentene til lillebror Petter.