Henrik Furuseth ble vinner av ”Bilsporttalentet 2013”

Henrik Furuseth 600
Racing-føreren Henrik Furuseth (17) fra NMK Gardermoen stakk av med seieren i den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2013». Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling fredag kveld kunne Eidsvoll-gutten motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.

 

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 22 år blir fem finalister plukket ut. Årets finalister ble testet over to dager på Vålerbanen i september. Under konkurransen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De kjørte gokart med X30 Challenge og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De konkurrerte i terrengløp og sykling, presenterte seg selv for juryen og var gjennom et TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

 

Juryen hadde en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle de krevende testene, og viste størst fremgang i år var Henrik Furuseth (17) fra NMK Gardermoen, bosatt på Råholt på Eidsvoll.

 

Henrik har allerede markert seg sterkt, både i karting og formelbil. Han startet med gokart da han var sju år gammel, har etter det kjørt formelbil-klassen Formel Basic her hjemme, før han tok steget til USA der han vant formelbil-serien USF2000 National Class i 2012. I år har han kjørt i den langt tøffere klassen USF2000 Championship, og endte på en 4. plass. Neste år fortsetter han i samme klasse i USA, og da er målet sammenlagt-seier!

 

Henrik Furuseth ble tildelt presidentens utviklingsstipend av NBF i 2010, og han er en del av NBFs Junior Team Norway.

 

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Stian Sørlie Motorsport, Bilforlaget, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.

 

 

Årets finaledeltagere var:

Miriam Aasli NAF Øvre Østfold 18 år Rally

Henrik Furuseth NMK Gardermoen 17 år Formelbil

Kevin Aleksander Aabol NAF Nordre Vestfold 19 år Racing

Alexander Hvaal NMK Larvik 21 år Rallycross

Ole Christian Veiby KNA Solør Motorsport 17 år Rally/Racing

 

 

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna