Henrik Furuseth satser i USA

h_furuseth_formel_500.jpgEtter en vellykket test for Cape Motorsports i fjor høst har sterke krefter jobbet for å realisere Henning Furuseths drøm om formelkjøring i USA. Nå blir drømmen virkelighet for 15-åringen, som har signert kontrakten og skal kjøre for deres team denne sesongen.

Henrik skal konkurrere i mesterskapet USF2000 National Championship i en Formel E-bil. Formel E er en ny bil av året, utviklet for å imøtekomme lavere budsjettrammer enn de ordinære Formel 2000-bilene. Formel E-bilene kjører i samme løp som de noe raskere Formel 2000-bilene, men vil ha egen premiering.

Henrik har en management avtale med ABK Sports Management der den norske racingføreren Anders Krohn er medeier. De har spilt en viktig rolle i denne prosessen.

h_furuseth_porttrett_220.jpg– Vi er sikre på at vi har valgt å samarbeide med riktig team, sier far Vidar Furuseth. Cape Motorsports er kjent for å være seriøse og flinke med førerutvikling av unge førere. Dessuten hadde de fjorårets vinner i USF2000 i sitt team.

Henrik er avgangselev ved Råholt Ungdomsskole i år og ser for seg videre skolegang i Norge kombinert med pendling over «dammen».-Dette er drømmen min som går i oppfyllelse, sier Henrik og fortsetter: -Jeg skal jobbe hardt med skolearbeidet for ikke å bli hengende etter de periodene jeg er på reise til USA.

Den norske racingføreren Anders Krohn, som er bosatt i USA, har vært sentral i Henriks kontraktsforhandlinger og har stor tro på det unge norske talentet.
– Det Henrik viste under sin Formel 2000-test i USA i fjor var ganske eksepsjonelt, og jeg fikk klar beskjed fra Cape Motorsports om at unge herr Furuseth skulle kjøre for dem i år, ellers hadde jeg vært i trøbbel. Alle hos ABK Sports Management og Cape Motorsports har klokketro på Henrik, og vi gleder oss utrolig til 2012 sesongen, sier Anders Krohn.

Henrik Furuseth er en av 10 unge norske bisportsutøvere som inngår i Bilsportforbundets taentsatsing «Junior Team Norway». Til tross for at Henrik bare er 15 år, kan han allerede se tilbake på en innholdsrik motorsportskarriere. Han begynte å kjøre gokart som 6-åring og vant Norgescup i gokart som 11-åring. Da han var 14 år tok han steget over i formelbil, og allerede i sin debutsesong ble han tidenes yngste norske medaljevinner i Racing da han vant NM-sølv i Formel Basic. Året etter gikk han helt til topps og ble dermed Norgesmester i samme klasse.

November 2010 fikk Henrik tildelt «Presidentens Utviklingsstipend» på kr. 50.000,- av Norges Bilsportforbund. Dette ble brukt til en studietur til Florida, Indianapolis og Kentucky i fjor høst. Et opphold som ble avsluttet med testkjøring av en Formel 2000-bil med Cape Motorsports på Andersen Race Park. Det var på denne testen han sjokkerte teamledelsen ved å tangere banerekorden. Ryktene om hans sterke kjøring spredte seg fort i miljøet, og flere profesjonelle team viste interesse for den unge nordmannen.