Henrik Furuseth satser videre I USA

H_Furuseth_13_feb
Etter en meget vellykket debutsesong i amerikansk racing, tar Henrik Furuseth (16) et steg videre i amerikansk racing til formelbilserien USF2000 Championship. Han har nylig signert kontrakt med det profesjonelle teamet PRL Motorsports.

Racing er veldig populært i USA og USF2000 serien går som oftest i samme arrangement som IndyCar og den amerikanske LeMans serien. Publikumsinteressen er veldig stor, og i gateløpet Baltimore i fjor var det omkring 150.000 tilskuere som så løpet.

Henrik bor på Råholt og kjører for den lokale klubben NMK Gardermoen. Han er også en del av NBFs elitesatsing Junior Team Norway. Til daglig går han i 1. klasse på toppidrettslinja ved Eidsvoll Videregående Skole. Det blir mange turer frem og tilbake, så mye av skolearbeidet blir gjort på hotellrom rundt om i USA.

Manager Anders Krohn i CoForce International mener at den unge nordmannen er god nok til å kjempe om seier også i USF2000 Championship.

– Det Henrik viste i fjor i USF2000 National Class mesterskapet var ganske utrolig. Jeg har full tro på ham og mener bestemt han er den mest talentfulle sjåføren på årets startliste, så det vil bli et meget spennende år, sa Krohn.

Skulle han klare det, vil han i så fall vinne et stipend stort nok til å ta ytterligere steg mot IndyCar, som er klassen Pro Mazda. Det er dette som er så unikt i amerikansk formelbil racing. De som vinner på et nivå er sikret en plass på neste trinn, og på den måten er det mulig å komme til toppserien IndyCar uten å ha med seg mange millioner dollar.

– Dette er en fantastisk mulighet for meg som jeg er takknemlig for å ha fått, et stort steg videre i karrieren på vei mot IndyCar, sier Henrik.

Sesongen inneholder totalt 14 løp og spenner seg fra mars til oktober. 6 løp skal kjøres som gateløp i store byer, og resten på permanente baner rundt omkring i hele landet. Ett av løpene går på ovalbane. Dette går i Indianapolis kvelden før selve verdens største endags sportsarrangement, Indianapolis 500.

– Ovalbane blir en helt ny erfaring for meg, noe som er veldig spennende, sier Henrik, som gleder seg stort til sesongstart i mars.