Henrik Krogstad ble ”Bilsporttalentet 2015”

Bilsporttalentet 2015 H Krogstad600
Racing-føreren Henrik M. Krogstad (17) fra Langevåg og KNA Nordvest stakk av med seieren i den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2015». Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling fredag kveld kunne han motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.

 

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september.

 

Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både Shortcar, en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift og en Citroën DS3 Racing Cup-bil på den store asfaltbanen. De kjørte gokart og i tillegg speedcar, delvis i terreng, på grus og asfalt. De konkurrerte i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De blir også målt på presentasjon for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

 

Juryen hadde som alltid en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang i under årets konkurranse var Henrik Krogstad.

 

Henrik Krogstad (17) kommer fra Langevåg og Ålesund-klubben KNA Nordvest. Han er et produkt av det gode gokartmiljøet som har vært i denne klubben i mange år. Henrik startet allerede som 7-åring. De tre siste årene har han kjørt baneracing i klassen Seven Racing. Han ble norgesmester i fjor, og tok sølv i år.

 

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, NMK og Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.

 

 

Finaledeltagere 2015 var:

Fredrik Ågedal                         NMK Konsmo                          19 år     Rallycross
Aleksander Bjørnstad            NMK Hamar                          16 år    Crosskart
Thomas Hårberg                    NMK Verdal/Levanger           21 år    Rallycross

Henrik M. Krogstad                KNA Nordvest                                   17 år    Racing
Marius Vardeberg                  NAF Msp Vålerbanen            18 år    Crosskart

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, KNA Varna
2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad