Henrik til ”The Magic Weekend”

Denne helgen er Henrik og teamet på plass i Höljes, Sverige i den fjerde runden i det internasjonale mesterskapet RX2. Dette blir et av de mest spennende mesterskapene da det er hele 30 førere som stiller til start i RX2 klassen under VM-Runden denne helgen.

I Sverige er det veldig stor interesse for motorsport og rallycross. Dette viser igjen når man ser på det store antallet som stiller til start i de forskjellige klassene som kjører denne helgen. I tillegg til de 17 faste førerne i RX2 , er det 13 andre som har meldt seg på til start. Med et så stort startfelt vil det vær ekstra viktig å samle mest mulig poeng så man kommer seg til semi-finale og finale. Det er bare 12 plasser i semi-finalene.

Henrik ligger nå på en bra femteplass i RX2-mesterskapet etter tredjeplassen på Hell, Norge. Kun 16 poeng skiller femte og førsteplass. Man kan maksimalt ta med seg 30 mesterskapspoeng på en løpshelg. Så her kan alt skje.

”The Magic Weekend”

Den sjette runden i FIA World Rallycross blir holdt ved Finnskogan M.K Motorstadio i Höljes, Sverige. Denne VM-Runden har fått kallenavnet ”The Magic Weekend” på grunn av den store folkefesten og den spektakulære banen. Höljes er et lite tettsted med 160 innbyggere som en gang i året forvandles til en folkefest med over 40.000 tilskuere.

Live på NRK

Søndag 1. Juli, kl.14.00 vil sendinga fra løpet gå på NRK 1.
Under helgens VM-Runde vil det bli vist en oppsummering av kvalifiseringsrunde som har blitt kjørt gjennom løpshelgen. Samt vil Semi-finaler og finaler bli sendt direkte.

Kvalifiseringsrundene til RX2 blir sendt live på Facebook gjennom helgen. Følg Henrik Krogstad(Idrettsutøver) på Facebook for nermere info.

Serien RX2:

Serien RX2 er en ren støtte og rekrutteringsklasse for serien «World RX», hvor meritterte førere som Petter Solberg, Andreas Bakkerud og Sebastien Loeb konkurrerer!

Alle løp foregår på samme event, samme bane og samme forhold som World RX.
Serien og bilene er designet direkte for å rekruttere førere til denne øverste klassen og er derfor et viktig springbrett og en stor mulighet for å komme seg opp og frem rallycross.
I tillegg blir det også sendt på TV i 70 land, inkludert her i Norge på NRK.

Serien består av syv løp, i syv forskjellige land og tre forskjellige kontinent!

Kalender:

Belgia       11-13 Mai
England    24-26 Mai
Norge       08-10 Juni
Sverige     29 Juni – 01 Juli
Canada     03-05 August
Frankrike   31 August – 02 September
Sør-Afrika  23-25 November

Videoer fra fjoråret kan sees her.