Henrik var skuffet

H_Furuseth_13_sept
Henrik Furuseth kjørte runde 11 og 12 i USF2000 Championship i helgen på den kjente banen Mazda Raceway Laguna Seca, California, USA. Forventningene var høye, men heller ikke denne helgen skulle være problemfri.

17-åringen Henrik Furuseth fra NMK Gardermoen kjører den amerikanske formelbilserien USF2000, som er første trinn på ”Mazda Road to Indy”, det offisielle programmet til IndyCar for unge førere med stipend til serievinnerne på alle nivåer. Dette gjør seriene i programmet populære og nivået er høyt.

Problemene begynte allerede første testdag, motoren gikk ikke som den skulle. I alle testpassene gikk motoren for varm og mistet kraft. Henrik tapte tid ut av svingene og motoren gikk 10 km/t tregere enn den skulle på alle rakstrekkene. Teamet byttet noen deler i motoren før kvalifiseringen dagen etter i håp om at det skulle bli bedre, men uten at det ga bedre ytelse. Henrik endte opp på 17. plass i kvalifiseringen, 1,5 sekund bak lederen. Noe måtte gjøres og etter kvalifiseringen bestemte teamet seg for å bytte til ny motor. Henrik måtte stå over Race 1 da dette var for tett etter kvalifiseringen til at de rakk å bli ferdige med motorbyttet. Teamet gjorde en god jobb og bilen var klar for Race 2 dagen etter.

I Race 2 startet Henrik nesten bakerst i feltet, hadde en bra start og kom seg raskt oppover i feltet. Tok seg helt opp til 11. plass før noen krasjet og Safety Car kom ut på banen rett før mål. Han måtte ta til takke med 11. plassen i løpet. ”Jeg hadde rundetider som var like raske som både 2. og 3. plassen, så farten var der til å kjempe om pallplass, men motorproblemene dagene før ødela dessverre alle muligheter for meg”, sa Henrik etter ferdigkjørt løp.

”En skuffende løpshelg for meg når det er problemer jeg ikke kan kontrollere eller selv få gjort noe med. Nå er fokuset på konkurransen ‘’Bilsporttalentet 2013’’ som jeg skal delta i på Vålerbanen den 18. og 19. september”, sier Henrik som også ser fram mot den siste løpshelgen for året som går i Houston i begynnelsen av oktober.