Her er finalistene i Bilsporttalentet 2023

Emil Sivesind, Jens Hvaal, Isabell Rustad, Karl Peder Nordstrand og Oskar Biksrud er tatt ut til finalen i Bilsporttalentet 2023.

17 utøvere hadde søkt om en finaleplass i Bilsporttalentet, som avholder sin finale på Gardermoen og Vålerbanen den 19. og 20. september. En jury bestående av Holm Jacob Matheson, Roger Moen, Molly Pettit, Henning Isdal og Atle Gulbrandsen gikk nøye gjennom hver søknad og hadde en lang diskusjon om hvem som skulle tas ut til finalen.

-Det gror godt i norsk bilsport, og det er vanskelig å plukke ut kun fem talenter til en slik finale. Men etter en lang diskusjon kom vi frem til fem utøvere, hvor noen har vært med i finalen før, mens andre er med for første gang. I tillegg ble rallycrossfører Ole Henry Steinsholt førstereserve og drifter Edward Alexander Husa andrereserve, sier Atle Gulbrandsen, sportssjef i Norges Bilsportforbund.

Emil Sivesind har i flere år vist et imponerende tempo i både rallycross, bakkeløp, bilcross og rally, Jens Hvaal imponerer i rallycross både internasjonalt og nasjonalt, Isabell Rustad kjører fort i racing i både Norge og Sverige, Karl Peder Nordstrand har noen strålende resultater fra rally og Oskar Biksrud er i toppen i både simracing internasjonalt og racing nasjonalt.

De fem finalistene skal kjempe om førsteprisen som er 300 000 kroner, men først skal de gjennom en rekke krevende øvelser de to dagene finalen varer.

Samarbeidspartnerne til Bilsporttalentet er Porsche, HTB Racing, Vålerbanen, Bilforlaget, KNA, NMK, FMK, Proffklær AS, Team Supernasjonal, TV Media og Star Group AS.

Tidligere vinnere:
2007: Pål Varhaug, racing, NAF Motorsport Gjesdal
2008: Thomas Eidjord, karting, KNA Varna
2009: Marius Aasen, rally, NAF Motorsport Asker & Bærum
2010: Andreas Bakkerud, rallycross, NMK Bergen
2011: Øystein Helgheim, karting, KNA Nordvest
2012: Dennis Olsen, racing, KNA Varna
2013: Henrik Furuseth, racing, NMK Gardermoen
2014: Thomas Bryntesson, rallycross, NMK Trøgstad
2015: Henrik Krogstad, rallycross, KNA Nordvest
2016: Mads Emil Siljehaug, racing, KNA Lillehammer Motorsport
2017: Theodor Olsen, racing, NMK Solør
2018: Emil Heyerdahl, racing, NMK Trøgstad
2019: Sivert Svardal, rallycross, NMK Konsmo
2020: Ola Jr. Nore, rally, NMK Modum & Sigdal
2021: Martinius Stenshorne, karting, NMK Modum & Sigdal
2022: Tobias Spangen, bilcross, NMK Hamar