Her er Isachsens nye bil

S_Isachsen_15_mai
Her er det første bildet av bilen som rallycrossfører Sverre Isachsen skal kjøre med i årets Global Rallycross Championship. Med en helt ny Subaru WRX STI satser den tidligere Europamesteren på seier i USA.

 

Sverre Isachsen er eneste nordmann i det USA-baserte Red Bull Global Rallycross Championship, og 2015 blir det fjerde året i USA for 44-åringen som vant EM i rallycross i 2009, 2010 og 2011. I år stiller KNA Eiker-føreren med en helt ny 2015 modell Subaru Impreza, og målet er å gjøre det enda bedre enn i fjor.

 

– Vi brukte i prinsippet tre år på å utvikle den gamle bilen, og det ble kronet med en seier i Seattle i fjor. Nå begynner vi litt med blanke ark igjen, men bilen har fungert  bra på testene i vår, og jeg er optimist. Vi må satse på å gjøre det bedre enn i fjor, og vinne flere løp, sier Sverre Isachsen.

S_Isachsen_15_ma2i

Det blir som vanlig tøff konkurranse for Isachsen, og hans to teamkamerater i Subaru, Bucky Lasek og Travis Pastrana. I tillegg til Subaru stiller både Volkswagen og Ford med fabrikksteam. Volkswagen samarbeider med det kjente Andretti-teamet, og har førerne Tanner Foust og Scott Speed, mens en rekke førere skal kjøre Ford i årets mesterskap.

 

– Det blir mange Ford’er fra forskjellige team som Ganassi, Bryan Herta Autosport og Olsbergs. Og gode sjåfører som Ken Block, Nelson Piquet og Patrik Sandell. Men vi er vant til tøff konkurranse, og vet at vi kan slå alle sammen på en god dag.

 

Årets sesong i Red Bull Global Rallycross starter i Ft. Lauderdale i Florida den 31. mai. Deretter venter elleve løp over hele USA, før sesongen avsluttes i Las Vegas den 4. november.

 

Den nye bilen til Subaru Rally Team USA er bygget av Vermont Sportscar og Subaru Tecnica International. Bilen har en firesylindret Subaru boxer-motor, firehjulstrekk og gjør unna 0-100 km/t på rundt to sekunder.

 

– Vi har gjennomført tre tester i Florida nå i vår, og bilen fungerer bra. Vi vet også at det kommer oppdateringer senere i sesongen, så konkurrentene bør passe seg, avslutter Hokksund-karen.