Her er Isachsens X Games-Subaru

sverre_x2-2.jpgSverre Isachsen er på vei til USA og X Games, der han skal kjøre en helt ny Subaru Impreza kommende lørdag.

Den regjerende Europamesteren i rallycross, Sverre Isachsen, har blitt invitert av fabrikksteamet Subaru Rally Team USA for å kjøre det første rallycrossløpet noensinne i Amerika. Løpet er en del av gigantiske Summer X-Games, og går sent lørdag kveld norsk tid. Bilen han skal kjøre er en firehjulsdrevet Subaru Impreza med godt over 500 hestekrefter.

-Bilen ser rå ut, og jeg gleder meg til å prøve den. Jeg reiser til USA på mandag og skal teste utenfor Los Angeles på tirsdag og onsdag. Så blir det litt trening i Los Angeles Coliseum før selve løpet går lørdag kveld, sier Sverre Isachsen.

Subaru Rally Team USA er et offisielt fabrikksteam for Subaru, og de deltar i det amerikanske rallymesterskapet med førerne Travis Pastrana og Dave Mirra. Ken Block kjørte også for dette teamet da han spilte inn sine verdenskjente Gymkhana-videoer som finnes på Youtube.

sverre_x-2.jpg

-Teamet har tatt utgangspunkt i rallybilen de bruker i USA, men den har en større restriktor og er tilpasset rallycross. Det skal bli spennende å se om den er like bra som den Ford’en jeg kjører EM. Og er den ikke like bra, har jeg sikkert noen gode tips for å gjøre den bedre.

Sverre Isachsen ser ikke bort i fra at han kommer til å kjøre mer for det amerikanske Subaru-teamet. I høst arrangeres det tre rallycrossløp i New Jersey, og kanskje det kan være aktuelt å samarbeide med Subaru også i 2011.

-Først får vi se hva X-Games bringer. Jeg har med meg Jim Carlsen som rådgiver til USA, og har har lang erfaring fra internasjonal bilsport etter å ha jobbet med blant andre Henning og Petter Solberg. Sammen skal vi snakke med det amerikanske Subaru-teamet, så får vi se hva som skjer.

Isachsen har de siste ukene slitt med TWAR-lungebetennelse, men føler seg bedre nå.

-Jeg kjenner det fortsatt, men jeg håper ikke det skal hemme meg i X-Games, avslutter Sverre Isachsen.