Her er Sverres nye bil!

S_Isachsen_14_mai1
Dette er bilen som skal sørge for at Sverre Isachsen blir en vinner i årets Global Rallycross Series.

 

– Den nye bilen er helt rå. Jeg vet ett og annet om det å bygge rallycrossbiler, og med denne bilen har jeg fått det som jeg vil. Bilen var klar i fjor høst, og vi har brukt vinteren til å teste den. Jeg kan knapt vente ti å få prøve den i løpsssammenheng i helgen, sier Sverre Isachsen.

 

Isachsen er eneste nordmann i det USA-baserte mesterskapet Red Bull Global Rallycross Series, som starter sesongen på ferieøya Barbados denne helgen. Der går Subaru-føreren for sin første seier siden han ble Europamester i rallycross i 2011.

 

– En seier her på Barbados er mulig, selv om banen ser ut til å passe de motorsterke Ford’ene veldig godt. Men de som kjenner meg vet at jeg kommer til å gjøre alt jeg kan for å vinne allerede nå. Ellers er målet å vinne løp i GRC denne sesongen, og med denne bilen bør jeg klare det. Bilen vil også bli mer utviklet utover i sesongen.

 

Den nye bilen til Sverre Isachsen er en Subaru WRX STI med firehjulstrekk og rundt 600 hestekrefter. 0-100 går unna på litt over to sekunder. Subaru Rally Team USA stiller med to biler i årets GRC, og det er skate-legenden Bucky Lasek som er Sverres teamkamerat. Lasek starter sesongen med bilen han brukte i fjor, men også den er utviklet gjennom vinteren.

 

Subaru-førerne møter tøff konkurranse i årets GRC, et mesterskap hvor det deltar flere fabrikksteam enn det nye verdensmesterskapet i rallycross. Volkswagen stiller med førerne Tanner Foust og Scott Speed, mens Ford har førerne Patrik Sandell, Joni Wiman, Nelson Piquet Jr. og Ken Block. Hyundai har førerne Rhys Millen og Emma Gilmour, mens Chevrolet stiller med Pat Moro.

 

Helgens løp går sammen med Top Gear Festival Barbados, hvor programlederne Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May er på plass. Det er også Lewis Hamilton med sin Formel 1-bil, og en rekke gamle gruppe B-rallybiler og annet som publikum kan kose seg med.