Her er tipsene til bilsport i koronakrisen!

Bilsport over hele verden påvirkes av koronaviruset, og de fleste løp er avlyst eller utsatt. Simracing og egentrening er det fortsatt muligheter til. Få tipsene her!

På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i koronasituasjonen ber Norges Bilsportforbund om at alle konkurranser og treninger innenfor bilsporten opphører med umiddelbar virkning og foreløpig frem til 26. mars. Kontoret til Norges Bilsportforbund er også stengt.

De fleste løpene til utøverne på Team Norway, Norges raskeste landslag, den nærmeste tiden er enten utsatt eller avlyst.

-Koronaviruset påvirker bilsporten i like stor grad som all annen idrett. Det som skjer nå oppleves helt surrealistisk, men vi må bare krysse fingrene for at livet normaliserer seg så fort som mulig og at det blir mulig å arrangere billøp igjen. Inntil da må vi alle følge myndighetenes tiltak for å begrense smitte, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen.

Rally Mexico, med blant annet Ole Christian Veiby til start, ble faktisk arrangert i helgen, men løpet ble avsluttet en dag tidligere enn planlagt. Koronaviruset påvirker løp for alle de andre utøverne i Team Norway, muligens med unntak av Tommy Østgaard, som driver med simracing.

-Simracing foregår fra hver enkeltes bolig, så dette er en bilsport som fortsatt kan bedrives. Tommy Østgaard kjørte et stort løp i helgen, 12-timers på Sebring, og ble nummer fem.

Ellers arrangerte nettsiden The Race et stort «erstatningsløp» for avlyste Australia Grand Prix på søndag. Løpet ble kalt «All Star Esport Battle», og flere kjente førere som Max Verstappen og Felix Rosenquist var med, og Rosenqvist ble beste «real racer» med en sjuendeplass. Jernej Simoncic vant løpet, mens norske Jarl Teien, som også har kjørt Simracing Grand Prix, kjørte inn til en imponerende niendeplass, rett foran IndyCar-stjernen Colton Herta.

-Årets andre runde i Simracing Grand Prix kjøres førstkommende søndag, og der pleier flere fra Team Norway å delta. Vi har nå oppfordret enda flere til å bli med, forteller Gulbrandsen.

Mer informasjon finnes på www.simracinggp.no

Hjemmetrening
Ettersom treningssentra er stengt må bilsportutøvere trene på en annen måte i tiden fremover. Derfor har fysisk trener i NBF Talentutvikling, Jan Åge Asgrimsplass, laget treningsprogrammer med kroppsvekt og enkelt utstyr man kan ha hjemme.

-Øvelsene kan alle gjøre hjemme ettersom de fleste treningssenterne er stengt. Øvelsene er tilpasset for bilsportsutøvere med tanke på intensitet, styrke i overkropp, koordinasjon, balanse og kjernemuskulatur, forteller Asgrimsplass.

Her kan du laste ned treningsprogrammene:
Hjemmetrening med kroppsvekt
Hjemmetrening med utstyr du har hjemme

Den planlagte vårsamlingen med Team Norway og NBF Talentutvikling på Sørumsand den siste helgen i mars er avlyst.

-Vi har jevnlig kontakt med utøverne på Team Norway om dagen for å forsøke å hjelpe dem gjennom en utfordrende og usikker periode. Forhåpentligvis vil ting normalisere seg så fort som mulig, slik at det blir mulig å kjøre billøp igjen om ikke lenge, avslutter Atle Gulbrandsen.