Het seier for Isachsen

s_isachsen_11_01.jpgRegjerende Europamester i rallycross, Sverre Isachsen, startet årets sesong der han sluttet; på toppen av seierspallen. Men det ble bokstavelig talt hett rundt ørene på den suverene nordmannen.

I 2009 og 2010 var Sverre Isachsen nærmest uslåelig i Europamesterskapet i rallycross. Nå kan det se ut som han kommer til å bli det i år også, for han begynte årets sesong med seier i den første runden på Lydden Hill i Storbritannia. 40-åringen fra Hokksund ble også den første vinneren av Supercar, som er det nye navnet på divisjon 1.

– Fantastisk å starte sesongen med å vinne, men det har vært en dramatisk helg. Motoren har gått varm flere ganger, og jeg var usikker på om den skulle holde i hele finalen, sier Ford Focus-føreren.

Rallycross-stjernen startet helgen bra med å være raskest på tidskvalifiseringen, men allerede i den første omgangen merket han at det var noe galt med motoren.

– Den gikk varm, og begynte å lekke vann. Derfor byttet vi motor foran søndagens kjøring.

Dermed måtte Isachsen sette i sin helt nye motor, som ikke er ferdig testet ut, og som egentlig ikke skulle brukes før om flere uker. Men teamet hadde ikke noe valg, og var klare til andre og tredje omgang på søndag.

– I andre omgang tok jeg starten, men ble påkjørt og måtte bryte. Dermed fikk vi en travel jobb med å fikse bilen til tredje omgang, men mitt fantastiske team klarte det.

I tredje omgang satte Isachsen dagens raskeste tid, men også den nye motoren gikk varm, så foran A-finalen ble topplokket byttet.

– A-finalen var et barneskirenn! Jeg vet jeg kopierer Northug nå, men A-finalen var helt perfekt. Bilen gikk som et kule og jeg ledet fra start til mål. Jeg må også si at det er helt rått hvordan teamet mitt har jobbet hele helgen. Vi har hatt masse problemer, men de gir aldri opp. Dette lover veldig godt for resten av sesongen.

Sverre Isachsen vant til slutt foran franskmennene Marc Laboulle og Davy Jeanney. Løpet kan sees på NRK1 tirsdag klokken 17.10 og på Viasat Motor torsdag klokken 20.00.