High five – ny pallplass for Mikkelsen

Rally France 2014
Andreas Mikkelsen sikret 2.-plassen og sin femte pallplass i Rally Frankrike
. Kan vinne VM-bronse i neste runde.

Sverige, Polen, Tyskland, Australia, og nå Frankrike – Andreas Mikkelsen feiret sin femte pallplass for sesongen i Alsace, Frankrike og legger nok et høydepunkt til det som har vært et drømmeår i World Rally Championship. Med nok en sterk pallplass er Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene på tredjeplass i VM-sammendraget, hele 50 poeng foran Mikko Hirvonen (M-Sport Ford) på fjerdeplass. Hvis duoen fortsatt holder et forsprang på minst 28 poeng etter kommende Rally Spania (23.-26. oktober), tar nordmennene VM-bronse i Spania.

– Et helt fantastisk Rally Frankrike for oss! Vi har blitt mye bedre på asfalt siden Rally Tyskland. Vi føler oss mer hjemme enn noen gang på asfalt i Volkswagen Polo R. Vi forberedte oss perfekt under testene og utviklet et virkelig godt set-up på bilen. Fredagen ​​var glimrende, som også lørdag var – men vi klarte ikke å matche tempoet til lagkamerat Jari-Matti Latvala. Deretter valgte vi å fokusere på å sikre andreplassen. Det føles helt fantastisk å ha oppnådd dette resultatet på asfalt. Ikke dårlig for en nordmann, sier Andreas.

– Andreas Mikkelsen og Ola Fløene kronet et fremragende resultat med andreplassen i dag. Jeg er stolt, sier Jost Capito, teamsjef for Volkswagen Motorsport. Han kan være fornøyd med Volkswagen-teamet, som tok sin sjuende dobbeltseier for sesongen med Jari-Matti Latvala øverst på seierspallen.

Resultater Rally Frankrike:
1 Jari-Matti Latvala
2 Andreas Mikkelsen + 44.8
3 Kris Meeke + 1:05.3
4 Dani Sordo + 1:48.7
5 Mikko Hirvonen + 2:00.7
6 Elfyn Evans+ 3:00.9
7 Mads Østberg+ 3:02.5
8 Thierry Neuville +4:08.4

FIA World Rally Championship (WRC), sammenlagt
1 Sébastien Ogier 217 poeng
2 Jari-Matti Latvala 190
3 Andreas Mikkelsen 143
4 Mikko Hirvonen 93
5 Thierry Neuville 83
6 Kris Meeke 82
7 Mads Østberg 80
8 Elfyn Evans 71