Hirvonen best på Finnskogen

d30_1639_500.jpgMikko Hirvonen ble vinner av KNA Rally Finnskog under svært kalde forhold på lørdag. Samtlige åtte første på resultatlista kommer tilbake til Finnskogen for å kjøre VM førstkommende fredag.

Mikko Hirvonen og hans kartleser Jarmo Lehtinen satte seg i respekt fra start da de stilte med sin Citroën DS3 WRC i 32 minusgrader på Svullrya på Finnskogen lørdag morgen. Når de skulle teste sin nye bil under skikkelige vinterforhold var de raskest allerede på første etappe. De vant den drøye 14 km lange SS med et drøyt sekunds margin til Henning Solberg. Henning var i det nostalgiske hjørnet, og stilte med samme bil som han vant KNA Rally Finnskogen med i 2003, en Mitsubishi Lancer.

Hrirvonen vant også den 7 km lange SS2, da var det Mads Østberg som var tilbake i en Ford Fiesta WRC som var nærmest. Østberg hadde et motorhavari under testing på torsdag, men hadde fått på plass ny motor til lørdagens løp.
SS3 var den nesten 24 km lange Sandsjøbekken, og igjen var den finske Citroën-duoen raskest, 14,6 sekunder foran Henning Solberg og Ilka Minor.

Også på den 13 km lange SS4, Storberget, var Hirvonen best, og etter halvkjørt løp var han 24,7 sekunder foran Henning Solberg, mens Mads Østberg var 32 sekunder bak.
I S2000-klassen åpnet Andreas Mikkelsen best på de to første etappene, men han hadde en avkjøring på SS3, så etter første gjennomkjøring av de fire etappene var det Per-Gunnar Andersson i Proton som ledet klassen, knepent foran Mikkelsen.

De samme fire etappene ble kjørt en gang til, og da virket det som om Hirvonen hadde roet ned tempoet noe. SS5 og SS6 ble vunnet av Mads Østberg, Henning Solberg vant SS7, før Østberg sluttet med seier på SS8. Men det var svært jevnt under andre gjennomkjøring, så Hirvonen var aldri langt bak, og var 30,5 sekunder foran Henning Solberg i mål.

Per-Gunnar Andersson i sin Proton vant S2000-klassen, fem sekunder foran Andreas Mikkelsen. Det var første gang en Proton ble kjørt under slike forhold som rådet på Finnskogen, så Andersson hadde all grunn til å være fornøyd.
Eyvind Brynildsen debuterte med Fiesta WRC og la seg bak Andersson og Mikkelsen på totallisten. Anders Grøndal ble beste fører med gruppe N-bil, og var fem sekunder foran Marius Aasen.

Anders Kjær imponerte i Petter Fauskos Renault Twingo R2 og endte på 9. plass totalt som beste fører med tohjulsdreven bil. Ole Morten Korsmo var tilbake i sin Volvo 240 for første gang i år, og tok 10. plassen totalt og nasjonal-seier.

Til tross for at det var rundt 30 minusgrader på Finnskogen, var det flotte rallyforhold på meget gode veier. Også sola kastet glans over arrangementet.