Historisk flyfrakt til Værnes

birger schanke
For første gang i historien lander en jumbojet fullastet med Supercars-biler på Værnes. Anledningen er NAF World RX of Norway som foregår på Lånkebanen 21.-23. august.

 

VM i rallycross utvikler seg i rekordfart. For å sikre at VM-bilene kommer til Stjørdal i god tid før VM-runden, har de internasjonale arrangørene i IMG satt opp luftbåren transport med en chartret Boeing 747 fra Montreal, Canada til Trondheim Lufthavn Værnes. Det markerer en ny ære for VM i rallycross.

 

– Jumbojeten lander 14. august kl. 10:00. Dette er første gang i historien at Supercars-bilene blir transportert med fly til en VM-runde, sier Rachel Cavers, pressesjef for IMG World RX.

 

Regjerende verdensmester i rallycross, Petter Solberg, vil være til stede under landingen sammen med norsk og internasjonal presse. Der vil han se nærmere 20 Supercars bli lastet ut av gigantflyet.

 

– For oss er dette stort. Vi blir de første til å ta i mot VM-sirkuset fra luften, og det vil vi markere, sier Birger Schanke, eventsjef i NAF World RX of Norway, som er det offisielle navnet på VM-runden på Lånkebanen 21.-23. august.

 

– Stor takk til Avinor

 

For å få til dette har arrangørene både lokalt i NAF Motorsport Trøndelag og IMG World RX vært avhengige av et nært samarbeid med Avinor på Værnes.

 

– Vi er Avinor en stor takk skyldig. Blant annet fikk vi behov for oppbevaring av supercars-bilene i noen dager etter landingen. Avinor kjører ut brøytebilene, og fristiller et garasjeanlegg til VM-bilene. Avinor stiller også opp med utstyr og biler under selve VM-runden. Dette viser at Avinor er fleksible, serviceinnstilte og ser verdien av at vi lykkes som VM-arrangører, sier Kjetil Skaufel, daglig leder i NAF World RX of Norway.

 

Avinor ønsker å være en aktiv bidragsyter for at VM i rallycross skal lykkes.

 

– Det at Trondheim Lufthavn Værnes blir første flyplass til å ta i mot VM-bilene i rallycross er spesielt og vi byr naturligvis på oss selv for at dette skal lykkes. Både for Værnes og regionen er VM i rallycross viktig, og vi ønsker å støtte opp om arrangementet, og stiller også med frivillig mannskap og utstyr under selve VM-runden, sier Per Jarle Ingstad, operativ sjef ved Trondheim Lufthavn Værnes.

 

(bilde) Birger Schanke, eventsjef i NAF World RX of Norway, har arbeidet hardt for å organisere flyfrakten med Supercars-bilene til Værnes 14. august.