Historisk gulljubel for Petter Solberg

Petter_S_14_ITA
«Follow Your Dreams» «Never Give Up» Petter Solberg fikk drømmen oppfylt da 39-åringen aldri ga opp og sikret tidenes første VM-gull i rallycross søndag.

 

Før en dramatisk finale i den italienske VM-runden, sto det om fattige fire poeng. Solberg «lunket» inn til en plassering på seierspallen, og da var VM-gullet sikret.

 

– En drøm er gått i oppfyllelse. Hadde folk bare forstått hvor mye teamet mitt og jeg har jobbet for dette. Vi har bodd sammen på verkstedet i hele vinter og vår. Vi har vært borte fra familiene våre. Vi har bygd absolutt alt selv. Nå står vi her som verdensmestere. Det er knapt til å tro. Jeg må bruke noen dager på å la det synke inn.

 

Solberg endte på tredjeplass i løpet med ødelagt støtdemper og drivaksel. I praksis betydde det at østfoldingen måtte kjøre unormalt rolig inn til VM-gullet.

I kamp mot finnen Toomas Heikkinen og latvieren Reinis Nitiss, ble Solberg «Campéon» i tredje siste VM-runde før sesongslutt.

 

– Det var flaks akkurat i dag at tre øvrige biler i finalen, i tillegg til meg, fikk problemer. Jeg fikk vite før finalen at jeg måtte kjøre inn til tredjeplass eller bedre for å sikre tittelen, og da jeg ikke greide å komme først ut, var det enkelt å ligge bak å vente. Det skyldte jeg teamet mitt!

 

Eneste nedtur i feiringen var at det på langt nær var planlagt å avgjøre VM i Italia. At muligheten var der, visste Solber og teamet.

 

– Lørdag ble min sønn Oliver norsk mester i crosskart. For en fantastisk helg for hele familien. Det eneste jeg er lei meg for er at Oliver og min kone pernilla ikke var på plass. Jeg skulle så gjerne hatt dem her, og jeg vet at de ville ha vært her da VM-tittelen ble avgjort.

 

By the way: Oliver slo pappa i 2014: 3 titler (norsk-, svensk- og nordeuropeisk) samt 9 løpsseirer!

 

Neste VM-runde avvikles i tyrkiske Istanbul om 2 uker.

Førermesterskapet sammenlagt:

1) Petter Solberg 155, 2) Toomas Heikkinen135, 3) Reinis Nitiss 133, 4) Andreas Bakkerud 113, 5) Anton Marklund 111, 6) Timur Timerzyanov 93.