Historisk sus for Solberg og co.

50 år etter at sporten ble til på engelske Lydden Hill, skal Petter Solberg, PSRX Volkswagen Sweden-teamet og resten av VM-feltet kjempe om seier på den legendariske rallycrossbanen for siste gang til helgen.

 

Rallycross-VM sier farewell, auf wiedersehen, goodbye til Devil’s Elbow og Canterbury Straight. Fra og med neste VM-sesong i rallycross kommer Silverstone til å erstatte Lydden Hill som britisk hjemmearena.

 

Selv om Lydden Hill ligger dypt inne i det åpne slettelandskapet i Dover-distriktet av Kent, ulmer det i norske tradisjoner på banen. Mestvinnende fører er Martin Schanche med hele ti triumfer mellom 1978 og 1992. Tidenes første VM-rundeseier på banen kom med Andreas Bakkerud i 2014.

 

Også for Petter Solbergs del er det historisk sus over banen. Da 2003-verdensmesteren i rally byttet sport til rallycross i 2013, var EM-runden på Lydden Hill første løp han kjørte. To år etter vant Solberg sin sjuende VM-rundeseier der.

 

– Lydden er plassen der vårt PSRX-eventyr startet i 2013. Rallycross har lang tradisjon i vår familie (Solberg-Walfridsson), så man kan tenke seg at Lydden Hill har en spesiell plass i våre hjerter. Jeg husker da jeg var ung og opplevde Martin Schanches manøvrering av bilen, og jeg minnes hvor mye jeg selv hadde lyst til å gjøre det samme, sier Petter Solberg.

 

– For to år siden vant jeg på Lydden Hill. Jeg feiret seieren med å hoppe på biltaket. Den historiske følelsen og det emmosjonelle ved plassen var ikke til å tro. Det ville vært det perfekte stedet å få denne sesongens første seier til helgen. Det ville bety så mye for meg å avslutte Lydden-kapittelet med suksess. Men samtidig er det flere enn meg som drømmer om det…

 

Forrige VM-helg i Belgia fikk PSRX Volkswagen Sweden-teamet til Solberg en etterlengtet seier. Svenske Johan Kristoffersson kjørte inn til seier med teamkamerat Solberg på tredjeplass. Duoen jager like bak VM-leder Mattias Ekström i VM-sammendraget.

 

– For Johan (3 poeng bak) blir det som å starte med blanke ark. Jeg har fortsatt 14 poeng å ta igjen, og målet er å sanke poeng nok på Lydden Hill til å nærme meg ytterligere, sier Petter Solberg.

 

Løpet starter med to kvalifiseringsomganger lørdag og fortsetter med ytterligere to omganger samt semi- og finale søndag. Søndag fra klokken 15.00 sendes VM-runden LIVE på NRK.

 

Tidsskjema (CET):

Kvalifisering 1/2: Lørdag 13.30 – 15.50
Kvalifisering 3/4: Søndag 12.00 -13.00
Semifinaler og finale: Søndag 16.00

 

Fotobyline: Tony Welam, McKlein