Historisk triumf for Petter Solberg

p_solberg_15_GB-Seier på legendariske Lydden Hill er større for meg enn man lett kan tro. Det var her rallycross ble til tilbake på 1960-tallet. Det var i Storbritannia jeg vant min første VM-runde i rally, og det var her jeg ble verdensmester i rally. Det var her jeg kjørte mitt første EM-løp (Supercars) i rallycross (2013) i nysatsingen, sier Petter Solberg etter dagens VM-triumf.

 

-Jeg kan ærlig si at jeg hadde litt tur på veien til suksess. I tredje heat oppsto et problem med bensintilførselen, som sørget for motorstopp. Lykken var at det skjedde tre svinger før mål, og tidstapet ble til å leve med.

 

-I finalen fikk jeg helgens første punktering i siste sving før målgang…

 

-Da vi kom til pole position i semifinalen, slo dekkstrategien vår til, og jeg kunne starte på helt nye dekk. Starten satt svært godt både i semi- og finalen, og jeg kunne kontrollere begge løpene fra front.

 

-Etter to runder i finalen hadde jeg tidsmessig kontroll på konkurrentene, men så begynte de å ta innpå igjen. Jeg måtte ta i ekstra, kanskje litt over grensen til og med, for å klare å snike meg inn foran Ekström fra alternativsporet på siste runde i finalen. Det var fullt av gjørme og glatt ut av jokersvingen, så jeg var avhengig av å treffe perfekt.

 

-Etter mange år som nummer to i rally bak Sebastien Loeb, innser jeg nå at jeg er blitt sent voksen på det taktiske området. Mitt team har nå ekstrem fokus på taktikk og analyser, og vi mener det er enda en fordel vi drar nytte av i forhold til konkurrentene.

 

-Johan Kristoffersson og Mattias Ekström kommer til å bli harde ut sesongen. Selv om forspranget til Kristoffersson nå er på 29 poeng i mesterskapet sammenlagt, vet vi at hele forspranget kan være tapt i løpet av en helg.

 

-Derfor reiser teamet mitt og jeg hjem for å jobbe hardt videre med detaljer for å bli enda bedre. Det som kanskje gledet meg mest med denne seieren, var gleden det skapte for teamet mitt – hver og en fortjener denne seieren og suksessen vi opplever!

 

Resultater:

1) Petter Solberg, Norge 4.25,064

2) Mattias Ekström, Sverige 0.00,341 sek. bak

3) Johan Kristoffersson, Sverige 0.02,628

4) Andreas Bakkerud, Norge 0.02,876

5) Reinis Nitiss, Latvia 0.04,234

6) Guy Wilks, Storbritannia DNF

 

Rallycross-VM sammenlagt etter 4 av 13 runder:

1) P. Solberg 112
2) Kristofferson 83
3) Bakkerud 77
4) Hansen 63
5) Nitiss 61
6) Heikkinen 59