Hjerterått for Ebbesvik

t_ebbesvik_sept11.jpgThor-Christian Ebbesvik var på vei mot en sensasjonell seier i søndagens finaleløp i Le Mans Series på Estoril-banen i Portugal. Men på den nest siste runden begynte bilen å brenne.

– Jeg har nesten ikke ord. Dette var en gedigen nedtur, sier 27 år gamle Thor-Christian Ebbesvik fra Bergen.

Ebbesvik kjører for det belgiske teamet til den tidligere Formel 1-føreren Thierry Boutsen, og var på vei mot en overlegen seier i LMP2-klassen sammen med sin teamkamerat Dominik Kraihamer fra Østerrike. Duoen hadde kontrollert store deler av løpet, og lå også på en meget sterk tredjeplass totalt med kun to LMP1-biler foran seg da det gjenstod to runder av det seks timer lange løpet. Men på den nest siste runden tok bilen fyr, noe som resulterte i at bilen mistet bremsene, og dermed kjørte Kraihamer av banen.

Thor-Christian Ebbesvik er den eneste nordmannen i Le Mans Series, og ville blitt historisk med en seier i dag. I internasjonal motorsport rager Le Mans Series langt høyere enn for eksempel EM i rallycross, som får mye oppmerksomhet i Norge. Men det som kunne blitt Ebbesviks store internasjonale gjennombrudd ble i stedet til tårer og skuffelse på Estoril-banen utenfor Lisboa.

– En fattig trøst er at kjøringen gikk veldig bra. Vi ledet i mer enn fem timer, og har fått vist oss frem. Jeg ønsket å vise meg frem foran neste sesong, og håper å få et tilbud om å kjøre Le Mans Series også neste år. Jeg håper innsatsen min på Silverstone og Estoril skal føre til noe.

Det var Team Pescarolo som vant søndagens løp med sin LMP1-bil, mens seieren i LMP2-klassen gikk til TDS Racing. De ble også nummer tre totalt. Søndagens løp var det siste i årets europeiske Le Mans Series, men mange av Ebbesviks konkurrenter skal nå kjøre de to siste løpene i Intercontinental Le Mans Cup på Road Atlanta i USA og Zuhai i Kina. Men for Thor-Christian Ebbesvik er sesongen over.