Hjuloppeng ødela for Mads

M_Ostberg_14_AUS2
Det ble en skuffende avslutning på Rally Australia 2014 for Mads Østberg og Jonas Andersson. Hele 6 fartsprøver skulle kjøres på løpets siste dag, og alt lå til rette for en spennende ”fight” med Hayden Paddon om sjette plassen.

Solid kjøring på formiddagens prøver gjorde at Mads hadde sikret seg 5 sekunder forsprang, før det ble problemer på nest siste prøve. Mads måtte stoppe på SS19 med et ødelagt hjuloppheng, men klarte å komme seg i mål. Det ble hektisk på transport til neste prøve, men etter ytterligere reparasjoner langs veien, klarte Mads og Jonas og komme seg gjennom SS20 og dermed også fullføre Rally Australia.

– Nå er jeg bare skuffa og har nesten ikke ord! Det er helt utrolig at dette skulle skje. Det er ingen merker på verken bil eller dekk, så vi har ikke truffet noe. Men det var godt at vi stoppet på SS19, og fikk fiksa det vi kunne, for vi hadde aldri klart å komme i mål uten det.

Problemer med bilens oppsett på fredag gjorde at Rally Australia ikke har gått helt etter planen for Mads. Lørdag gikk det raskere og Mads var fornøyd med kjøringen, men med tidlig startnummer ble det altfor mye ”road-cleaning” og ikke mulig å kjøre fort nok.

– På grunn av tidstapet fredag fikk vi en ganske vanskelig start-posisjon for lørdag og det ble nesten umulig å ta igjen den tapte tiden. Det er såpass mye løs grus her at når du starter tidlig, har du ingen mulighet til å kjøre like fort som de som kommer etter og kjører på ferdig rydda vei. Nå er det bare å legge dette bak seg, og se fram til neste løp! Vi sees i Strasbourg for Rally Frankrike!

Det ble tredobbel seier til Volkswagen denne helgen, og de har dermed også sikret seg seieren i fabrikksmesterskapet.

Neste løp er Rally Frankrike, som kjøres 3 – 5 oktober i Alsace.

Resultat totalt Rally Australia 2014
1 Ogier, VW
2. Latvala, VW +6,8
3. Mikkelsen, VW +1.18,0
4. Meeke, Citroën +1.44,0
5. Hirvonen, Ford +1.53,6
6. Paddon, Hyundai +2.56,2
7. Neuville, Hyundai +4.28,2
8. Evans, Ford +5.10,0
Mads +19.34,8