Holte kjører i USA

fholte.jpgDen første helgen i november stiller  Frode Holte til start i årets siste rallycrossløp i USA. Det møter han et stjernespekket startfelt med Travis Pastrana, Tanner Foust og David Mirra i spissen som skal prøve og holde nordmannen bak seg.

– Nå gambler vi alt på ett kort, men jeg vi skal vise dem at Volvoen vår er konkurransedyktig og vi går for seier, sier Holte.
Natt til mandag forlot båten med Frode Holtes teamtrailer og løpsbil havnen i Gøteborg med kurs for USA.

De siste døgnene har vært ett enormt puslespill av økonomiske brikker for Holte.

– Vi har fått en økonomisk garanti på plass, men har ikke signert noen sponsoravtale for USA-turen ennå. Bilen min er derfor helt blank, og fri for sponsorlogoer. I verste fall må jeg betale regninga sjøl, så da får jeg ha min egen logo på bilen, forteller Holte smilende før han mer alvorlig legger til:

– Det er nå toget går og jeg vil være med der det skjer. Jeg tror dette er starten på noe stort i USA, og jeg er den eneste føreren som kommer til og kjøre Volvo der borte. Vi gambler litt, men føler at gevinsten er stor om vi lykkes og det vil uansett være en investering profileringsmessig for framtiden, forteller mandalitten.

Løpet Holte skal kjøre går i New Jersey helgen 6. og 7. november. Tiden fram mot avreise blir hektisk.
– Fokuset de siste dager har vært og få bilen klar, og få med alt ustyr, samt finne en løsning på frakt som var god nok. Nå er det sendt av gårde, så nå må vi starte sponsorjobben her hjemme, sier Holte.

Tar med hele teamet
Med over dammen har Holte hele teamtraileren og alt utstyr.
– Det blir viktig og vise at vi er ett stort og profesjonelt team. Samtidig er det en enkel og trygg måte og frakte alt på, det er jo store verdier som skal sendes til ett annet kontinent. Traileren ble kjørt til Gøteborg, og sendt derifra denne helgen. Båten Atlantic Conveyor er eid av Wallenius Wilhelmsen rederiet og går via England og Canada før den ankommer New York den 25. Oktober. Prislappen på ferjen tur-retur er nærmere 150.000,-

Teamet på 10 personer vil reise over i starten av November for og forberede løpet best mulig.
– Det er jo ett helt nytt land, og løp for oss – men vi gleder oss veldig til og vise oss fram i USA.
Nivået er nesten like høyt som i Europa. Flere europeiske toppførere stiller til start i tilegg til de store amerikanske stjernene.
– Jeg kjører helt klart for seier der borte, og det har vi stor tro på at vi skal klare, avslutter Holte