Holte punkterte fra en pallplass

holte.jpgDet ble en ikke helt det slutt resultatet mandalitten Frode Holte hadde håpet på under det første av denne helgens to runder i det amerikanske rallycross mesterskapet. Selv om en 6. plass i dette selskapet er veldig sterkt, var det allikevel litt skuffende at en punktering skulle ødelegge alt.

I god rallycross stil var det dramatikk under a-finalen lørdag ettermiddag. Første forsøk på en finale endte med tyvstart, og dermed var det tilbake til startlinjen igjen etter en runde kjøring.

Dette forsøket kom godt av gårde og Frode kjempet tett med de store verdens stjernene i fem runder, før også denne finalen ble rød-flagget og alle måtte tilbake til start.

Grunnen denne gang var betydelige hindringer i banen. Holte rakk kun en super rask service på bilen før de igjen måtte tilbake til start for ett nytt finale forsøk.

I denne starten kom han litt dårligere ut, men kjempet seg oppover og hadde gjort unna det tidkrevende alternativsporet da han punkterte og måtte kaste inn håndkleet også denne gangen. – Det er klart dette er surt, men samtidig er vi ikke helt misfornøyd eller. Vi viser jo at vi kan prestere på høyde med de beste, og jeg følte jeg hadde en pallplass innen for rekkevidde i dag.

Nå skal vi ta en skikkelig gjennomgang på bilen, og nullstille oss til ett helt nytt løp i morgen, forteller Holte som også skryter uhemmet av teamet:
– Jeg har med ett veldig godt team på 10 personer hit. Mekanikerne gjorde en veldig god jobb da vi skadet bilen i 2. omgang, og det var en stor prestasjon og komme til start etter den smellen.

Lørdagens løp var årets 3. runde i det amerikanske rallycross-mesterskapet, men allerede i morgen arrangeres den fjerde runden på samme bane. Holte hadde en 3. tid i første omgang, mens han ble krasjet av banen i 2. omgang. Med en minst mulig margin fikk han bilen klar til 3. omgang, og kjørte inn til en 4. tid og sikret A-finale plassen.

Det ble imidlertid en norsk vinner lørdag da årets europamester Sverre Isachsen suste inn til en suveren seier. – Vi må gratulere Isachsen motorsport og bilbygger Ingvar Gunnarson med seieren, og det er også morsomt at dette også er en bil som er bygget av samme mann som vår, forteller Holte som har fått mye omtale for sin flotte Volvo C30 denne helgen.
– Volvo ligger nært amerikanernes hjerte, så jeg har fått noen ekstra fans denne helgen ja, avslutter Holte smilende.