Holten godt fornøyd på Lånke

D_Holten_14_hell
Daniel Holten klarte målet sitt på Lånke og kunne kjøre frem til den første semifinalen, likevel ødela et feil dekkvalg muligheten til å være med å kjempe om en plass i finalen.

– Det var små regnbyer den siste timen foran semifinalekjøringen, og det var mye frem og tilbake både med oppsett på bilen og dekkvalg,  og det endte med at jeg kjørte frem med regndekk som ikke nyttet da det tørket opp og de andre kjørte på slicks, sier Daniel Holten, som fikk dårligere feste utover i finalen og bare kunne ta det rolig  innover til mål.
– Fra min startposisjon i bakerste rekke hadde det uansett blitt vanskelig å komme videre til finalen, men det hadde vært mer moro å vært med og kjempet og blitt nummer fire enn slik det ble nå.

For Daniel startet det hele lørdag formiddag med treningen, der de ble en 15 tid,  mens han i første omgang vant han sitt heat og fikk en syvende tid.
– Med nesten 40 førere i Supercar var jeg spent på hvor høyt opp jeg kunne komme, men disse tidene bekreftet at det var mulig å nå en finale, sier Daniel, som likevel allerede i andre omgang skulle få problemer som skapte usikkerhet.
– Fikk ett drivakselbrudd og endte på en 29. tid i den omgangen.
Dermed lå Daniel på en 17. plass etter lørdagens kjøring og måtte ha god uttelling i de to siste omgangene på søndag om han skulle nå semifinalen.
-Mente det var mulig, men at jeg nok måtte kjøre feilfritt for å greie det.
I den tredje omgangen vant Daniel sitt heat og fikk en 11. tid, mens han i den siste omganen hadde full klaff, var helt oppe på en sjette tid og sikret en niende plass totalt etter fire omganger.
– Jeg hadde nådd målet mitt og var veldig godt fornøyd, og det var en fin bonus å få kjøre frem til en semifinalen, men litt synd at det gikk som det gikk der.

Også EM
For de av førerne som ikke kjører fast i VM blir det også arrangert et Europamesterskap i rallycross med tellende runde på Lånke. Her ble Daniel nummer to bak selveste Ken Block.
– Artig å kunne stå på pallen sammen med ham foran et stort publikum.

Testing i Høljes
I dag er Daniel på plass i Høljes sammen med Olsbergs MSE teamet for å teste foran VM runden der første helgen i juli.
-Men først er det to andre løp, først Supercar i RallyX på Strängnäs torsdag 26. juni, og helgen etter er Supercar Lites i Finland, før det braker løs i Høljes helgen etter det igjen.