Holten Motorsport med tre biler

ernst-holten-leifsen.jpgHolten Motorsport stiller med tre biler i NM-runden på Vikedal Motorbane. Sveinung Holten Leifsen i Golf, Daniel Holten i Saxo og Ernst Holten Leifsen i Fiesta.

Etter første runde var status for Ernst Holten Leifsen der han slutta i fjor, en femte plass. Men etter det som skjedde på Lyngås er han nå oppe på tredjeplassen. Den plassen har han tenkt å ta vare på.

-Ja, dette er en mulighet som jeg har fått, og som eg kjører for nå.
Bilen fikk en del bank på Lyngås, men torsdag ettermiddag var den lakkert og klar.

-Jeg ødela fronten på Lyngås, men hadde heldigvis en ny liggende, så nå er den så godt som klar.

Daniel Holten og Tommy Tesdal har tatt hver sin seier i minste klassen, og hver sin andreplass, og står begge med 37 poeng.

Første runde i Kristiansand var en god runde for Daniel, mens det ikke gikk så bra på Lyngås.

-Jeg fikk en sjettetid i første omgang, ble utelukket i andre og i tredje knakk girsystemet sammen, så du kan godt si at det så ganske svart ut, sier Daniel, som likevel kunne stille i C-finalen til.

-Nye regler i år gjør at du trenger bare en tid for å komme videre, sier Daniel, som vant både C- og B-finalen, før han ble nummer to etter Tommy Tesdal i A-finalen.

Så langt i år har det blitt fem løp på Daniel. To i Vestlandsmesterskapet, to i NM og så Rallycross Norden. På Vikedal Motorbane har han ikke fått det til.

-Jeg kjørte her med Saxoen i april, men da havnet både jeg og Steinar Stokke i grøfta etter en kamp på den sleipe banen. Jeg har vunnet et løp på Vikedal Motorbane, et klubbløp i bilcross.

På lørdag vil han til A-finalen.
-Det er det som er målet.

Sveinung Holten Leifsen kjører sitt aller første rallycrossløp i helga på Vikedal Motorbane. Bilen han skal kjøre er Golfen som Daniel Holten kjørte i fjor.

Sveinung føler det blir spesielt å kjøre rallycross på hjemmebane.
-I tillegg har jeg aldri kjørt rallycross, og er spent av den grunn, sier han, som har prøvd seg i Golf tidligere.
-Kjørte Golf under Todagarscrossen her på banen i mai, og kom meg nesten til en A-finale, men en punktering ødela.