Holten prøver seg i rally

holten-rally.jpgRallycrossførerne Daniel Holten og Sveinung Holten Leifsen fra Vikedal prøver seg i rally under Mountain Rally.

Med Sveinung Holten Leifsen i kartleserstolen starter Daniel Holten i rallyløypa på Gol når NM sesongen i rally starter med Mountain Rally på lørdag. For noen uker siden var Daniel i Oslo og tok rallylisensen, og i helgen var han på Sørlandet i hentet hjem en bil for klassen Volvo Original.

I 2010 tok Daniel Holten NM-gull i rallycross, mens han i fjor satset på EM i rallycross og ble nummer ni sammenlagt i Super 1600 i sin Citroen Saxo. Rallycross blir det også i 2012, men nå vil han ha kjøretrening foran rallycrossesongen.

-Det er det som er planen, og for å få en fullverdig rallylisens må jeg fullføre to rallyløp, og å komme til mål med Volvoen er hovedmålet til helgen, sier Daniel, som mandag kveld var i full gang med å gjøre bilen klar før han og mekaniker Åsmund Holten setter kursen østover på fredag.

-Litt service og nødvendig vedlikehold blir det, i tillegg til at bilen skal lakkeres i Holten Motorsport sine farger, forklarer han.

Fra Sverige og Torsby kommer Sveinung Holten Leifsen for å sette seg i kartleserstolen for første gang. Erfaring med det har heller ikke han.
-Får å ta det litt etter hvert, og som Daniel sier er planen å komme oss gjennom løpet og i mål og ta dette som en læring.