Holten-suksess x 2 i Høljes

D_Holten Holten
Det ble suksess for Holten Motorsport under EM-runden i Høljes der både Ernst Holten Leifsen og Daniel Holten kvalifiserte seg til semifinale, og Daniel gikk videre til finalen i Supercar og ble nummer fem.

 

For Ernst Holten Leifsen begynte det med en kononstart i første omgang i Touringcar, og heatseier i sitt aller første EM-heat.

-Bare helt fantastisk å få en slik start, og etter at vi har jobbet mye med å få orden på motoren, fungerte både den og bilen helt perfekt gjennom hele helgen, sier han, som ut gjennom omgangene klatret oppover på sammenlagtlisten, og endte på en tredjeplass foran semifinalen, og et godt startspor.

-Akkurat i semifinalen sviktet det litt i starten, og jeg kom ut etter de andre, sier Ernst, som likevel greide å plukke opp konkurrent etter konkurrent og lå lenge på tredje plass, som var der han skulle være for å komme videre til finale.

– Kom litt for langt ut inn mot målsvingen, og da greide Tom Daniel Tånevik å komme på innsiden og forbi, og finaleplassen glapp.

Ernst Holten Leifsen syns likevel det var topp å kjøre i Høljes.

-Fantastisk bane og stemning, og når jeg i tillegg greier å konkurrere skikkelig i en bil som jeg har bygd opp selv, er det moro.

D_Holten_13 Swe

Daniel Holten er også fornøyd med sin innsats i Supercar.

-Jeg lærte mye under EM-runden på Lånke, og med en bil som fungerte også i Høljes, var det bare å holde frem med jobbingen.

Daniel var etter de innledende omgangene på en sjetteplass og dermed på sikker semifinaleplass. I semifinalen greide ikke Daniel å gjøre noe med konkurrentene i starten, men tok alternativen tidlig og lå lenge bak EM-leder Timur Timerzyanov på tredje plass.

-Hadde Henning Solberg bak meg, og han presset på, uten at det var kontakt, og da Timur Timerzyanov gikk i alternativsporet kom vi oss begge forbi og opp til andre og tredje plass.

Dermed var de sammen med vinneren av semifinalen, Andreas Bakkerud, klare for finalekjøring.

Daniel kunne kjøre fram på startplata og stille seg opp i bakerste startrekke ved siden av Petter Solberg.

-For meg var det fantastisk bare å komme til finalen, og etter semifinalen på Lånke var det dette eg hadde lyst å få til, sier han, som likevel kunne konstatere at Volvoen, som hadde fungert perfekt gjennom hele helgen, ikke fungerte helt som den skulle utover i finalen.

–Fikk en smell i forstillinga i kamp for å komme meg fremover i feltet, det gikk en drivaksling, og da ble det ikke særlig fremdrift, sier Daniel, som likevel er strålende fornøyd med årets EM-satsing på Lånke og i Høljes.

-Målet var å komme til en semifinale. Nå ble det to, pluss en heatseier og finale her i Høljes, så dette var bare over all forventning.

 

Resultat EM-runde Høljes 6. – 7. juli

 

SuperCar

1. Andreas Bakkerud

2. Mathias Ekstrøm

3. Timmy Hansen

4. Henning Solberg

5. Daniel Holten

6. Petter Solberg

 

TouringCar

1. Derek Tohill

2. Daniel Lundh

3. Roman Castoral

4. Tom Daniel Tånevik

5. Robin Larsson

6. Torleif Lona

7. Ernst Holten Leifsen