Høstsesongen i gang i Crosskart

4. NM- og NC-runde i Crosskart ble arrangert på Bollandsmoen, NMK Melhus med 83 deltagere til start.

I Norgescupen for 85 ccm ledet Jørgen Sørlie fra NMK Aremark cupen før dette løpet foran Peder Johansen fra NMK Grenland. Og det var disse to som kjørte først over mål i A-finalen denne gangen også, i samme rekkefølge som cupen. Sørlie økte dermed ledelsen i Norgescupen. Håkon Jakobsen Lund fra NMK Hamar og Linus Gimle Enger fra NMK Krabyskogen lå på delt tredjeplass i Norgescupen. Gimle Enger ble nummer tre på løpet og ligger dermed på tredjeplass i sammendraget.

Dennis Vik fra NMK Konsmo har vunnet alle de tre forgående løpene i Norgescupen for Xtreme Jr., men denne gangen ble han slått av Hampus Hagström fra Sverige. Sebastian Isaksætre kjørte sitt første løp i denne klassen etter å ha kjørte før sommeren i 85 ccm klassen, og den debuten gjorde han med stil ved å kjøre inn til tredjeplass på løpet. Spenningen i klassen dreier seg mer om sølv- og bronsemedalje. Anniken Lindfjord fra NMK Elverum hadde en 5-poengs ledelse på Henrik Farmen fra NMK Hønefoss før løpet på Bollandsmoen, men Farmen ble nummer fire og Lindfjord nummer syv. Dermed knappet Farmen inn 2 poeng på Lindfjord i sammendraget.

IMG_7472

I 125 ccm klassen viste Simen Johansen fra NMK Grenland at han vil være med i kampen om NM-gullet. Han vant foran Patrick Ruud fra NMK Gardermoen og Vetle Try fra NMK Konsmo. Jonas Sørlie fra NMK Aremark som ledet NM før løpet ble nummer seks og dermed er det nå Johansen som leder i sammendraget. Det ligger an til stor spenning på de to siste NM-løpene.

IMG_7471

Eirik Steinsholt fra NMK Grenland kunne juble høyest etter målgang i 250-klassen. Han var ikke best etter innledende omganger, men det spilte ingen rolle i A-finalen. Han vant løpet foran Simen Rønning Billingsø fra KNA Kongsvinger og Espen Andersen fra NMK Harstad. Andersen hadde tatt turen fra nord ned til Trøndelag og kjørte sitt første løp i NM-sammenheng. Billingsrød økte ledelsen økte ledelsen i NM-sammendraget da Troy Petersen ikke hadde helt hell med seg på hjemmebane og ble nummer ti.

IMG_7473

Xtreme-klassen var den største klassen på løpet med 18 deltagere. Nikolai Haldammen fra KNA Kongsvinger ledet NM før løpet, men Sindre Trøyterud fra NMK Solør var raskest både etter innledende og i A-finalen. Haldammen ble nummer to og Robin Slåttekjær fra NMK Grenland nummer tre. Haldammen beholder ledelsen i NM-sammendraget foran Markus Gimle Enger og Jan Emil Wilsberg.

IMG_7468

I Mini-klassen ble det dobbelt fra arrangørklubben ved at Peder Meistad vant og Leander Bakken Bjerkli nummer to. Herman Lauritzen-Henriksen fra NMK Hamar ble nummer tre.