Hunsbedt sørget for norsk triumf

hunsbedt_mom.jpgFør helgens EM-runde på Momarken hadde Ludvig Hunsbedt satt seg som mål å komme blant de seks beste. Det endte med en populær seier på hjemmebane for sørlendingen.

-Jeg beklager å måtte si det, men jeg hater denne banen. Det er fin stemning og flott publikum her, men av en eller annen grunn liker jeg ikke å kjøre på banen. På forhånd var jeg sikker på at jeg ikke ville få noe topp resultat her i dag, så dette har gått over all forventning, sa Volvo-føreren etter at sesongens andre seier var sikret. Han vant også EM-åpningen i Portugal. I EM-sammendraget ligger han på 3. plass bak svenskene Michael Jernberg og Kenneth Hansen.

I dagens A-finalen hadde Hunsbedt et durabelig oppgjør med Sverre Isachsen. En stund så det ut til at Isachsen skulle trekke det lengste strået. Men en punktering satte ham ut av spill i kampen om seieren.

-Jeg fikk problemer med girkassen. Jeg hadde ikke tredje gir, og merket at Sverre lå rett i hekken på bilen min, sa Ludvig Hunsbedt. Isachsen på sin side var selvfølgelig svært skuffet da hans muligheter for seier ble spolert. Han måtte også se svenske Kenneth Hansen passere på siste runde. Isachsen endte dermed på 3. plass.

I divisjon 1a ble det seier til finske Jussi Pinomäki. Her ble beste norske fører Thommy Tesdal på en sterk 3. plass. Even Hvaal sluttte på 5. plass og Anders Aa. Kjær på 7. plass. Den 16 år gamle EM-debutanten Mats Lysen kjøte inn til en fin 9. plass i det harde selskapet.

I divisjon 2 vant Tom Kotek fra Tsjekkia med sin Honda Civic. Her ble Frank Valle beste nordmann med 8. plass.

I klassen Rallycross Cup, som ikke har EM-status, ble det stor norsk triumf med tredobbel seier. Trønderen Ole Håbjørg i BMW 120 vant foran Per Niclas Lööv og Cato Endresen.
I gjesteklassen supernasjonal ble det seier til Rune Engesvoll i Volvo S40.
Det var strålende vær og flotte forhold under dagens EM-runde. Totalt på de to dagene har det vært nærmere 9 000 tilskuere på Momarken Bilbane.

1. Rune Engesvoll, Volvo S40
2. Mindor Lien, BMW M3