Husk Bilcross Junior Challenge 2011

bilcross-jr.jpgNorges Bilsportforbund skal på jakt for å finne landets største bilcrosstalent gjennom konkurransen Bilcross Junior Challenge. Premien er en fullrigget bilcrossbil.

Påmeldingsskjema

Det er fjerde året på rad Norges Bilsportforbund avvikler Bilcross Junior Challenge, en talentkonkurranse for alle som er født i 1993, 1994 og 1995. Utøverne melder seg på selv innen 15. mai, og en jury står klar til å plukke ut maksimum ti utøvere som får delta i finalen på NMK Flubergs bane Vinjarmoen på Dokka 2. Pinsedag, 13. juni.
I fjor var det 70 bilcrossjuniorer som meldte seg på til konkurransen, og det er ikke ventet færre i år. Interessen for bilcross blant de yngste er økende på landsbasis.
I finalen skal de testes i tre forskjellige praktiske kjøreøvelser. De skal kjøre bilcross med henholdsvis forhjulsdrift og bakhjulsdrift i tillegg til crosskart. I tillegg skal de gjennom et intervju med juryen.
Det er ingen krav til oppnådde resultater eller andre prestasjoner for de som ønsker å forsøke seg. Fjorårets vinner ble Petter von Zernichow Olsen fra KNA Konsmo.

 Vinneren vil bli kåret og offentliggjort på Vinjarmoen samme dag som finalen avholdes, 2. Pinsedag og premien er en fullrigget bilcrossbil samt garantert plass i NMKs junior landsfinale i bilcross, som arrangeres av NMK Valdres senere i år.

Juryen, som både skal plukke ut de ti finalistene og kåre vinneren, består av:

Henning Isdal, TV-media og initiativtaker
Holm Jacob Matheson, leder av NBFs Talentutvikling
Svenung Bieltvedt, rallyfører
Jørn Grinden, bilcrossfører
Tommy Eng, bilcrossfører

Tidligere vinnere:
2008: Morten Rønning, NMK Namdal
2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland
2010: Petter von Zernichow Olsen, KNA Konsmo