Hvaal jublet over seier

A_Hvaal_13_AUT_1
Alexander Hvaal (21) tok sin første EM-seier da han vant Super Cars i Østerrike i helgen. Han sørget dermed for norsk seier i tredje runde på rad, og han er den femte vinneren i klassen så langt i år.

 

– Jeg har ikke ord. Dette har jeg drømt om siden jeg var liten guttunge, og nå står jeg her øverst på seierspodiumet. Tidligere i år har jeg vært for feig i nærduellene. Før avreise til Østerrike tok jeg et skikkelig oppgjør med meg selv og bestemte meg for å slåss tilbake. Jeg må si at jeg trives langt bedre med den nye taktikken, og særlig når den betaler seg direkte med seier, sa Alexander Hvaal til NTB.

Overopphetet

Annenplass fra samme bane i fjor samt i Frankrike var beste Hvaal-plassering i rallycross-EM fra før. Unggutten hadde to fjerdeplasser som best tidligere denne sesongen.

– I semifinalen var ideen å slåss meg til posisjonen bak Petter Solberg, og det greide jeg. I finalen så jeg plutselig at Solberg var borte, og da var det bare å spa på. Jeg tok virkelig i alt ettersom motoren bare døde ti meter etter målpassering på grunn av overoppheting. Litt flaks skal man ha også, sier Hvaal videre til NTB.

A_Hvaal_13_aut_2

– Det er så stort på stå igjen øverst på seierspallen etter å ha slått så mange store motorsportsnavn. Jeg er utrolig stolt nå. Men så har jeg også jobbet og trent hardt for øyeblikk som dette. Hardt arbeid lønner seg til slutt!

Hvaal vant foran Timur Timerzjanov fra Russland og Davy Jeanney fra Frankrike. Petter Solberg endte på 6. plass og Frode Holte på 9. plass i løpet.

Sammenlagt er Alexander Hvaal på en 6. plass med 98 poeng. Timur Timerzjanov leder med 161.

På onsdag og torsdag til uken er Alexander Hvaal en av deltagerne i NBFs talentkonkurranse Bilsporttalentet 2013.

 

 

EM-stillingen:

1) Timur Timerzjanov 161, 2) Davy Jeanney 141, 3) Timmy Hansen 138, 4) Andreas Bakkerud 119, 5) Liam Doran 98, 6) Alexander Hvaal 98, 7) Anton Marklund 90, 8) Petter Solberg 70.

Øvrige norske: 11) Knut Ove Børseth 47, 12) Mats Lysen 42, 14) Daniel Holten 28, 15) Henning Solberg 28, 18) Tord Linnerud.