Hvaal, Tånevik og Morstad på topp

tom_taanevik.jpgEven Hvaal, Tom Daniel Tånevik (bildet) og Terje Morstad vant NM-åpningen i rallycross, og er dermed best i gang i rallycross-NM 2008.

I supernasjonal over 2000 ccm er NMK Hadeland-føreren Terje Morstad tilbake på toppen.
– I dag fungerte alt og etter to beste tider stod jeg over tredje, for da ble forholdene på Lånke veldig vanskelige, sier han, som synes det er godt å være tilbake etter mye trøbbel i fjor.
I A-finalen gikk han direkte i tet og ble der.
– Alltid et press å stå i beste startspor, men i dag fungerte alt, og nå er det bare å vaske bilen og gjøre seg klar til andre runde i Bergen.
Etter mye regn på Lånke, håper han på tørt i Bergen.
– Liker meg i Bergen når det er tørt, og håper selvsagt på det.
NMK Gardermoen-føreren Rune Engelsvoll ble nummer to, mens Herbjørn C. Haug kapret den siste pallplassen.
På sjette kom NAF Telemark-føreren Stian Haugan, som dermed er tilbake i rallycross toppen med en Citroen Xsara. Haugan har slitt både med prolaps i ryggen og tekniske problemer med bilen foran sesongstarten, og var glad for A-finale plassen.
– Nå er vi med, og jeg har ennå mye ugjort med bilen, så dette tror jeg skal bli spennende utover.
For tittelforsvarer Knut Ove Børseth ble det stang ut, og null NM poeng etter første runde. I første omgang på Lånke var han innblandet i en startsmell og måte bryte. I andre ble den en fjerdetid, og da han lå an til en ny god tid i siste omgang ble det på nytt problemer.
– Det ble etter hvert vanskelige baneforhold, men at jeg snurrer i omgangen må jeg bare ta på egen kappe.

Tånevik i rute

Med seier er Tom Daniel Tånevik der han skal være etter første NM-runde. Dette blir den aller siste sesongen for NMK Konsmo-føreren, og målet er krystallklart, NM-gull.
– Ja, nå er vi i rute, og der vi må være om NM-gullet skal bli en realitet.
For Tånevik ble det en første og sjette tid i de innledende omgangene, og dermed fjerdespor i A-finalen.
– Ikke det beste utgangspunktet, men forholdene var vanskelige og jeg greidde å ta meg oppover i feltet både ved hjelp av alternativsporet, og etter at førere sklei ut på de glatte føret, forklarer han, som nå ser frem til løpet i Bergen.
– Har gjort det godt der før, og gleder meg til det.
For NAF Nordfjord-føreren Tommy Sølvberg ble det en oppløftende fjerdeplass. I første omgang ble det beste tid av samtlige.
– Lå an til ei ny bestetid også i andre omgang, men en snurring ødela, og at jeg da greidde femtetida i omgangen er jeg veldig godt fornøyd med, sier han, som likevel ikke greidde og forsvare andresporet i A-finalen.
– Det ble tøft i starten, og etter at jeg mistet plassen min, greidde jeg ikke å ta meg fram igjen i feltet.
For regjerende norgesmester i klassen, Johny Sandmo, ble det ikke noen lystelig NM-åpning. Etter en fjerdetid i første omgang, endte andre omgangen med et drivaskelbrudd.
– Deler hadde vi, men vi fikk ikke ut restene av drivakselen fra girkassen, og kunne bare reise hjem. Nå er nok muligheten i sammendraget kjørt for min del, sier fjorårets norgesmester i klassen.

Skryter av bilen
I minste super var NMK Larvik-føreren Even Hvaal raskest i første, og bare slått av Tommy Tesdal NMK Kvinesdal i andre omgang. Det var da også disse to som skulle komme i fokus i A-finalen, som Hvaal vant foran Tesdal, med Robert Aamodt på tredje.
Det var en meget godt fornøyd Even Hvaal vi kunne snakke med like etter målgang på Lånke. Han er fornøyd med sin Citroen Saxo.
– Dette var helt fantastisk, og bilen var bare helt fantastisk å kjøre, sier han, som ikke hadde noe tro på et topp resultat da det ble regn. .
– Har ikke likt meg på vått, så dette er en seier også i den forstand.
På Lånke var han totalraskest i tredje omgang, og nå ser han fremover til neste runde i Bergen.
– At vi nå greier å kjøre på tider opp mot det de har i store super, er spennende for denne klassen, og jeg tror ikke vi skal være så langt etter når det blir tørt heller.
Også Robert Aamodt er godt fornøyd.
– For en uke siden lå bilen i molekyler, så dette hadde jeg ikke trodd.

Juniorklassen ble vunnet av Mats Lysen KNA Solør, føre Lars Øivind Enerberg NMK Gjøvik