Hvilken landslagsfører er best i simracing?

Flere av førerne på Team Norway skal delta i søndagens runde i Simracing Grand Prix. Beste landslagsfører får gratis lisens fra Norges Bilsportforbund i 2021.

-I disse koronatider gjelder det å finne alternative treningsmetoder, og e-sport opplever i disse dager en rekordinteresse. Derfor har vi oppfordret flest mulig på Team Norway til å bli med i årets andre runde i Simracing Grand Prix, og har også satt opp en egen premie til beste landslagsutøver, sier sportssjef i NBF Talentutvikling, Atle Gulbrandsen.

Søndagens løp kjøres på Suzuka, og det arrangeres en egen trening for Team Norway på onsdag, der utøverne på Norges raskeste landslag kan utveksle erfaringer.

-Noen har kjørt mye simracing, mens andre er helt nye. Nå som det ikke kjøres billøp har mange latt seg inspirere av verdensstjerner som Max Verstappen og Lando Norris, som også er helt i verdenstoppen i simracing. Det er også gøy å se at norske utøvere, som Tommy Østgaard, Sindre Setsaas og Jarl Teien også hevder seg i verdenstoppen. Og vi vet at det er flere i det norske simracingmiljøet som også kan hevde seg blant verdens beste.

Nivået i Simracing Grand Prix er altså skyhøyt, og flere av Team Norway-utøverne har også hevdet seg bra. De fire som er en del av EVEN Managements Next Generation, som også er på juniorlandslaget, var helt i toppen i årets første runde. Også førere som Emil Heyerdahl, Dennis Hauger, Christian Krognes, Ole Christian Veiby, Andreas Mikkelsen og Marcus Påverud har deltatt tidligere. Nå kommer enda flere fra Team Norway til å delta.

-Kanskje det blir deltakerrekord til helgen. Simracing Grand Prix har i år offisiell NM-status også, så det er høy prestisje. Og simracing er et veldig godt treningsalternativ. I tillegg til å oppfordre utøverne til å drive med simracing har vi også laget egne treningsprogrammer for hjemmetrening, avslutter Atle Gulbrandsen.

Løpet fra Suzuka sendes direkte på Youtube og Facebook fra klokken 16.50!