Hyllest og feiring i NMK Elverum

Det var god stemning og feststemte medlemmer og gjester til stede da NMK Elverum på lørdag markerte sitt 75-årsjubileum. NBF var også med på å hylle en av våre aller mest aktive klubber.

Det var både årsfest for 2022-sesongen og jubileumsfest i Søndre Elverum Idrettshall på lørdag. 160 medlemmer og gjester var tilstede både for å hylle den 75 år gamle klubben, mange aktive utøvere og ikke minst mange viktige frivillige ildsjeler som legger ned en enorm innsats for å holde det høye aktivitetsnivået.

Per Engseth, Therese Bruer Larsen og Morten Fossum mimrer på jubileumsfesten.

NMK Elverum ble stiftet i 1947, så det var i fjor klubben hadde sitt jubileum. Men feiringen på lørdag var så absolutt en 75-åring verdig.
Det var MC-sport det startet med i NMK Elverum. Mye av aktiviteten foregikk på Terningen, der også basen for årets Rally Elverum var. Men det ble også bilsport-aktivitet i klubben, og fra starten var det israce som var den store aktiviteten. Men snart ble det grusløp for biler også.
I 1976 var det en stor skogbrann på Starmoen i Elverum. Midt i tragedien skulle det vise seg å bli en stor fordel for motorsporten. Etter brannen byttet Elverum kommune til seg området mot andre skogområder, og kommunen bestemte at Starmoen skulle brukes til anlegg for gode fritidsaktiviteter.

 


Dermed vokste etter hvert NMK Elverums flotte Starmoen Motorsenter frem. Det startet med bilcross og motocross, etter hvert har det vært en rekke utvidelser og utbredelser. Kartingbane for eksempel, og da klubben for første gang fikk drifting på programmet i fjor, har de nå tilbud for hele åtte motorsportgrener på Starmoen. I tillegg er klubben kjent som en meget god rally-arrangør.
Rallylegenden Per Engseth var en selvskreven gjest under jubileumsfesten. Per har vært medlem av NMK Elverum siden han var 14 år i 1964 og han ble utnevnt til «Årets klubbmedlem» for 2022 på lørdag.

 

NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud var også med på feiringen og hilste fra Norsk Bilsport. Han trakk frem klubbens store aktivitet og ikke minst bredde som noe unikt.

-Det er to ting som kjennetegner NMK Elverum, og som sier meg at det er et svært godt miljø i klubben. Det er godt arbeid med rekruttering blant de yngste. Det var gledelig å se alle de unge som fikk premier, og ikke minst var andelen jenter veldig bra. Det andre er NMK Elverums store og gode stab av frivillige ildsjeler. Det er helt avgjørende for å kunne ha en så stor aktivitet. Det er ikke bare klubbens egne medlemmer som nyter godt av dette. Det er mange utøvere fra hele landet som kommer til Elverum og har gode opplevelser. Klubben er kjent for svært gode arrangement, og det er utrolig bra at så mange av de frivillige har blitt trukket frem her i kveld og fått en rekke priser, sa Hallgeir Raknerud i sin hilsen. Han overrakte klubbens leder Therese Bruer Larsen blomster og en gave på 20.000 kroner fra NBF.

-Gratulerer med de første 75, og jeg er overbevist om at det vil bli minst 75 gode år også i fremtiden for NMK Elverum, sa Raknerud.